Gość Grzeka53 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 czy w Waszych Almerach wskaźnik temperatury pokazuje podczas jazdy ledwo ponad minimum? Pytanie drugie, mam problem z uruchomieniem zimnego silnika.Kontrolka od świec żarowych się zapala, ale mam wrażenie że świece nie działają. Jak to sprawdzić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witaj, swiece zararowe wykrec i podłacz pod akumulator, powinny sie rozgrzac do czerwonosci w bardzo szybkim czasie, sprawdz takze czy masz zasilanie na listwie do ktorej sa one podłaczone. Co do temp silnika, u mnie jest ok wskazówka zawsze na srodku, sprawdz temp jezeli mozesz po dłuzszej jezdzie np w miescie- moze tylko wskaznik cos nawala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jwk Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam To co opisujesz o temperaturze,to typowy objaw uszkodzenia termostatu, wymień na nowy i po bólu.Nie odkładaj bo idzie zima i bedziesz mial niedogrzany silnik a co za tym idzie to chyba wiesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzeka53 Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 dzięki koledzy za informacje.2 świece żarowe z 4-ech uszkodzone. Podjechałem do zaprzyjaźnionego mechanika, odkręcił listwę zasilającą i podawał zasilanie przez miernik na 2 dobrych świecach pokazywał napięcie ponad 7V na uszkodzonych nie było napięcia .Z termostatem jeszcze nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejpm Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 A u mnie caly czas wskazowka jest na polowie. nawet jak stalem w 3godzinnym korku to wskazowka nawet sie nie ruszyla. Jak dojdzie do tej temperatury (na polowe) to stoi na polowie i ani drgnie. Czy to moze byc termostat! a jak tak to gdzie go mozna kupic?? czy jest jakis sklep poza serwisem? nawiasem mowiac potrzebuje jeszcze EGR a niechce go zaslepiac. Pozatym chodzi OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 no i dobrze, tak ma byc. nie masz sie czym stresowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dygas Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 nawiasem mowiac potrzebuje jeszcze EGR a niechce go zaslepiac. Zaślepiaj śmiało. Nic się nie zmienia w kwestii głośności, a nieco żywiej reaguje na wciśnięcie gazu. Przy okazji wywal syf z kolektorów dolotowych - u mnie było tego sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 W moim Tino też wskażnik dochodzi do polowy i stoi. jeszcze chyba nie zdarzylo sie zeby wentylator sie wlaczyl. Mimo ze teraz byly upaly stalem w korkach z klima to widocznie silnik ma wystarczajaco dobre chlodzenie ze temperaturka stoi. Co mieliby powiedziec ludzie ktorzy uzywaja tych aut np w afryce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Pytanie drodzy koledzy-kiedy wam wskaźnik pokazuje na połowie-ile kilometrów musicie przejechać zanim będzie tak wskazywał???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jak się zagrzeje A tak poważnie to zależy min. od tego jaka jest temperatura powietrza, czy auto stoi "na powietrzu" czy w garażu. Ja swojego trzymałem w garażu więc już po kilku km. był zagrzany (cały czas chodzi mi o porę zimową) bo w lecie to b. szybko do polowy i ani rusz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Część! Zgoda-zależy to od pory roku-Mi "łapie" temperaturę jak przejadę 5km przy temp. na zewnątrz około 1stopnia a latem tak z kilometr wcześniej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 I od tego czy masz np. zasłonientą chłodnicę, to również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam! Czy Ty Mirek zasłaniasz?Ja ostatnio dałem trochę kartonu ale tak góra na 1/3 chłodnicy.ciężko tam złożyć jakiś karton w całości a takich plastyków orginalnych na wloty powietrza to chyba nie ma u nas do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zasłonek nie widziałem. Chłodnicę zakrywam również i niedługo to zrobię, gdyż ja robię krótkie odcinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ja zrobiłem ostatnio35km z zasłoniętą i trzymał temperaturę normalnie było ze dwa stopnie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 ja nie zasłaniam teraz nagrzewa mi się w około 2-3km, a przy większych mrozach ok 5km... do pracy mam 21km przez Warszawę, więc nie robi mi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi