Gość notek Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 co to - parownik? Czy inne ustrojstwo? Filtr p.pyłkowy w Note jest TEN SAM co w Micrze, więc może ktoś mi tutaj odpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Klima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Klima Znaczy parownik klimy, tak? Czy która część klimy dokładnie? Bo z tego co widzę wychodzi, że powietrze zasysane do kabiny przechodzi przez filtr p.pyłkowy i dopiero POTEM idzie do tego czegoś metalowego od klimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 No jeśłi to w dotyku przypomina chłodnicę lub jakiś inny twór użebrowany to najprawdopodobniej parownik. I nic dziwnego, że jest ZA filtrem przeciwpyłkowym. Jakby był za to by parownik szybciej brudem zarastał. Bo on przecież jest wilgotny. Stąd w letnie dni kałuża pod samochodem. To właśnie woda z parownika. Ale...znam jedno auto, które nie ma filtra przeciwpyłkowego a ma klimę. Nie wiem jak to konstruktorzy wykombinowali ale działa. Co ciekawe jest to auto "terenowe" więc śmigające w dużym zapyleniu dość często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 No jeśłi to w dotyku przypomina chłodnicę lub jakiś inny twór użebrowany to najprawdopodobniej parownik. I nic dziwnego, że jest ZA filtrem przeciwpyłkowym. Jakby był za to by parownik szybciej brudem zarastał. Bo on przecież jest wilgotny. Stąd w letnie dni kałuża pod samochodem. To właśnie woda z parownika.Ale...znam jedno auto, które nie ma filtra przeciwpyłkowego a ma klimę. Nie wiem jak to konstruktorzy wykombinowali ale działa. Co ciekawe jest to auto "terenowe" więc śmigające w dużym zapyleniu dość często. Tak, w dotyku przypomina chłodnicę: dokładnie tak! :grin: Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Ale...znam jedno auto, które nie ma filtra przeciwpyłkowego a ma klimę Ja tez takie znam. Ba nawet takim jezdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.