Guest notek Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 co to - parownik? Czy inne ustrojstwo? Filtr p.pyłkowy w Note jest TEN SAM co w Micrze, więc może ktoś mi tutaj odpowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Klima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest notek Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Klima Znaczy parownik klimy, tak? Czy która część klimy dokładnie? Bo z tego co widzę wychodzi, że powietrze zasysane do kabiny przechodzi przez filtr p.pyłkowy i dopiero POTEM idzie do tego czegoś metalowego od klimy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ryży Koń Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 No jeśłi to w dotyku przypomina chłodnicę lub jakiś inny twór użebrowany to najprawdopodobniej parownik. I nic dziwnego, że jest ZA filtrem przeciwpyłkowym. Jakby był za to by parownik szybciej brudem zarastał. Bo on przecież jest wilgotny. Stąd w letnie dni kałuża pod samochodem. To właśnie woda z parownika. Ale...znam jedno auto, które nie ma filtra przeciwpyłkowego a ma klimę. Nie wiem jak to konstruktorzy wykombinowali ale działa. Co ciekawe jest to auto "terenowe" więc śmigające w dużym zapyleniu dość często. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest notek Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 No jeśłi to w dotyku przypomina chłodnicę lub jakiś inny twór użebrowany to najprawdopodobniej parownik. I nic dziwnego, że jest ZA filtrem przeciwpyłkowym. Jakby był za to by parownik szybciej brudem zarastał. Bo on przecież jest wilgotny. Stąd w letnie dni kałuża pod samochodem. To właśnie woda z parownika.Ale...znam jedno auto, które nie ma filtra przeciwpyłkowego a ma klimę. Nie wiem jak to konstruktorzy wykombinowali ale działa. Co ciekawe jest to auto "terenowe" więc śmigające w dużym zapyleniu dość często. Tak, w dotyku przypomina chłodnicę: dokładnie tak! :grin: Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylson Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Ale...znam jedno auto, które nie ma filtra przeciwpyłkowego a ma klimę Ja tez takie znam. Ba nawet takim jezdze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.