Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] REFLEKTOR ZAMIENNIK

KURCZAK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

napisz którego potrzebujesz. mam jakiś w domu, poszukam. Wiem, że nie miał dodatkowej żarówki do długich świateł, sterowany siłownikiem, ale bez siłownika. Jak Ci strona przypasi to oddam za darmo. Zapłacisz tylko za przesyłkę.

[ Dodano: Sro 22 Lis, 2006 ]

Co do zamienników to sam mam założony Depo. Hmm. Ciezko określić. Ogólnie straszny chłam, siłownik przełożyłem ze starego (można je osobno też kupić).

Zawsze nowy wygląda inaczej niż stary więc raczej nie ważne czy podróba czy oryginał. Na światłach drogowych świeci normalnie. Gorzej na postojówkach. Zupełnie inaczej odbija się swiatło.

Ogólnie straszny chłam, ale kupiłem za 90zł nóweczke i służy jakoś.

moze głupio sie spytam ale mozna jakos poznac ze sa z wesji angielskiej?? :?

czesc prawidłowo ustawione światła dają taki efekt

_/|_/|_ jeden reflektor _/|_w angielskiej będzie odwrotnie _|_|_

załóż żarówkę do reflektora i podłącz kabelkiem do akumulatora i poswieć taką "latarką" na ścianę' date=' powinno być widać pozdrowienia :wink:[/quote']

A co jak świecą tak: _/| __ ?

Klosz, żarówka, czy jeszcze coś innego?

hej. dwa słowa w sprawie- mam ten sam problem - kupiłem Primerke i pojechałem ustawić swiatła - stary wymiatacz w serwisie fiata po 15 minutach wyszedł na fajke i jak wrócił powiedział że sie nie da... tu dzieki Wam dowiedziałem się że mam reflektor od anglika - i faktycznie- Obydwa sa NISSANA /Valeo po głębszym przyjrzeniu się róznice sa takie: Na lampie lewej , europejskiej tak to nazwę - jest jedna strzałka wskazujaca kierunek swiecenia - na prawej sa identyczne oznaczenia seryjne - numer jest parzysty ale strzałki sa dwie. Po wymontowaniu oprawki żarówki metalowy klosz na żarówce ma zasłonięta częśc świecącą w prawo - i świeci do środka jezdni. Jak to w Anglii. Niestety sposób mocowania nie pzowloi na przekręcenie o 180 stopni obudowy żarówki, bo wtedy byłoby o.k.- I tu pytanie do czytajacych - podobno jest w anglikach jakas śruba która pozwala zmienic kat świecenia na prawidłowy..? Czy tak jest? Pozdrawiam.

• 1 rok później...
napisz którego potrzebujesz. mam jakiś w domu, poszukam. Wiem, że nie miał dodatkowej żarówki do długich świateł, sterowany siłownikiem, ale bez siłownika. Jak Ci strona przypasi to oddam za darmo. Zapłacisz tylko za przesyłkę.

[ Dodano: Sro 22 Lis, 2006 ]

Co do zamienników to sam mam założony Depo. Hmm. Ciezko określić. Ogólnie straszny chłam, siłownik przełożyłem ze starego (można je osobno też kupić).

Zawsze nowy wygląda inaczej niż stary więc raczej nie ważne czy podróba czy oryginał. Na światłach drogowych świeci normalnie. Gorzej na postojówkach. Zupełnie inaczej odbija się swiatło.

Ogólnie straszny chłam, ale kupiłem za 90zł nóweczke i służy jakoś.

No właśnie - mam do wymiany oba przednie reflektory, ale bez migaczy. Depo nie pasuje do migacza - odstaje i jest generlanie w tym przypadku do niczego. Kupiłam jeden uzywany oryginalny PRWAY, lewego nie moge nigdzie znaleźć:( Myslałam o valeo - obu nowych, żeby były oba identyczne i nie odróżniały sie zbytnio, lecz jak wiadomo sa kosztowne, a poza tym czy one na pewno będą idelanie pasowały do migaczy? Proszę Was o pomoc i odp bo bez samochodu dłużej ani rusz! Ewentualnie ma ktos do sprzednia europejski przedni LEWY reflektor czy to z migaczem czy bez?

• 1 miesiąc temu...
Gość emeryt03

Podpinam się pod temat z pytaniem: W jaki sposób mocowany jest reflektor w P 11. Czy to co napiszę jest prawdą, czy mi się tylko tak wydaje? Od góry do pasa przedniego na dwa wkręty (śruby), z boku do migacza na zatrzaski. Na dole od zewnętrznej strony(od migacza) bolec (trzpień) na wcisk. Na dole od wewnątrz wkręt? śruba? Jeżeli jest tak jak piszę, to jak się dobrać do tego wkręta(śruby) na dole? Czyli inaczej jak zdemontować reflektor? Na forum jest opisane jak to zrobić w P10, ale nie wiem czy tak samo jest w P 11. Acha, jak się w końcu dowiem jak to wymienić, to będę miał na zbyciu stare oryginalne światełka. Lewe całe i kompletne, prawe z dwoma odpryskami na szkle i bez osłony mocowania żarówki świateł długich.

Pytanie nie aktualne. Przyjrzałem się dokładnie i nie ma problemu!

Gość B_E_R_E_K

ja na depo nie narzekam a obie lampy z przodu mam takie. nic sie nie luszczy i pasuja dobrze. po zalozeniu od oryginalnych lamp silniczkow swieca jak powinny nie lataja odblysniki i regulacja dziala.

• 1 miesiąc temu...
Gość wolt102

kupił bym klosz do Primery kombi 99r. prawy przód.

Szukałem w necie, na allegro na razie nic nie znalazłem.

Może ktoś z was się orientuje gdzie mogę go zakupić?

zamienniki są kiepskiej jakośći i nie zawsze się tak łatwo montują jak częćsi oryginalne