Gość tymek Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 witam Mam micre 1,0 z 98 r i słychać szum byłem u mechanika i stwierdził że to rolka alternatora byłem w intercars i nie mają czegoś takiego. jak podejść do tematu?mechanik powiedział że zdemontuje to i może da radę wymienić samo łożysko. Czy jest taka możliwość wymiany tylko łożyska?A czy ewentualnie to droga taka rolka? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 myślę że mechanikowi chodziło właśnie o szumiące łożysko ( to się niestety zdarza) koszt kilku zł w hurtowni +wymiana 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymek Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 myślę że mechanikowi chodziło właśnie o szumiące łożysko ( to się niestety zdarza) koszt kilku zł w hurtowni +wymiana 8) Niestety to jednak rozrząd szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 a ile tys przebiegu ma to twoje malesstwo ze po 9 latach szumi napinacz na lancuchu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymek Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 a ile tys przebiegu ma to twoje malesstwo ze po 9 latach szumi napinacz na lancuchu ??? siemka według wskazań licznika to ma 93000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 no sluchaj ja mam 40 kafli wiecej i dopiero cos mnie zaczyna dzwonic na napinaczu.. ale szuammi to ja sie nie przejmuje.. jedz do mechanika jak zdiagnozuje ci napinacz i powie ze mozna tak jezdzic to masz przed soba jescze jakies 30-40 kafli jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymek Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 no ja zabardzo się na tym nie znam ale dobrze by było aby można by pojeździć bez naprawy. Tylko mnie to denerwuje i zabardzo nie lubie jeździć jak coś jest "nie tak". Pewnie podyktowane to jest tym że na autach się nie znam za bardzo a jak by wieczorową porą w trasie "padło" auto to rozpacz. Dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 tymekw przypadku łancuchów to prawde mowiac tak jak napisales ze autko padnie w nocy na trasie to bedziesz mogl spokojnie je zamknac i isc do domu bo nikt go nie odpali. jak ci pier.... łancuch to masz albo silnik do generalnego remontu albo nowka silnik (od 1000 do max 1600zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 szumią łańcuszki pewnie dolny jeździ juz po napinaczu- plastikowa płoza sie starła dolny łancuszek -72zł napinacz dolny - 114zł łańcuszek górny - 20zł uszczelniacz wału - 9 zł masa uszczelniająca 13zł wymieniać zawsze 2 łańcuszki, i pamiętać o zgraniu faz rozrządu (są znaki na kołach) górnego napinacza nie wymieniałem bo był dobry + pół silnika do rozebrania+nowy olej i filrt ale do zrobienia wszystkie cześci to zamienniki nie wiem ile kosztują oryginały chyba bym sie rozchorwał gdybym usłyszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robak Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Co do wymiany łancusza to trzeba potem zmieniac olej na nowy. Mnie czeka wymiana rozrządu a zalałem dopiero co nowy olej, czy to konieczne? U mnie nie szumi lecz cos ociera. Jeden mech. stwierdził ze to ktoras rolka, drugi zebym zawory wyregulował a ostatni ze rozrząd (ponoc gorny napinacz) Sam niewiem ale wieze temu ostatniemu.. [ Dodano: Sob 02 Lut, 2008 23:12 ] rok 93 i przebieg 150 tys. :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi