Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie klocki (kształt) do P11.144????????

Gość Benitez
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WItam!!!

Wymieniam klocki i tarcze z przodu w mojej primerce i nie znalazlem info na forum na temat klockow. Jako, ze zamawiam w sklepie internetowym (na telefon) to facet mowil, ze sa dwa rodzaje klockow. Jedne mają dół klocka w lekko prostokątny, drugie mają lekko zaokrąglony. Tarcze juz wyczytałem, ze do P11.144 mają 280mm średnicy. Jak się mylę to prosze o info i pomoc.

Dzieki z góry

Tarcze juz wyczytałem, ze do P11.144 mają 280mm średnicy.

Nie czytaj jak jest w P11.144 tylko idź do auta i zmierz jak jest u Ciebie. W P11 były co najmniej 2 rozmiary tarcz (256 mm i 280 mm), to pewno w P11.144 też. Jak masz prześwitujące ALU to bez zdejmowania koła byle linijką nawet sprawdzisz.

On by nie musiał - on to wie :lol:

A tak na poważnie - przecież nie musisz zmierzyć co do mikrometra. Tą metodą spokojnie zmierzysz z dokładnością do 2 mm i zobaczysz do którego książkowego rozmiaru to pasuje.

Przecież nie musisz przykładać linijki tak, żeby dotykała tarczy - jak nie masz zeza to zrobisz to bez problemu. Strzelałeś kiedyś z jakiejś broni? Chyba nie jest trudno znaleźć środek koła i przyłożyć do niego linijkę (kołpak, piasta itp.) Wtedy mierzysz średnicę a nie cięciwę. Wytarczy następnie ustawić wzrok na linii brzeg tarczy - podziałka i oczytać wartości (lub jedną wartość, jeżeli z jednej strony zgrałeś z brzegiem 0)

Witam. Jestem tu po raz pierwszy. Mam 3 pytania.

Co oznacza żółta paląca się kontrolka (taki silniczek)?

Co znaczy migająca kontrolka od hamulca ręcznego (czerwona z wykrzyknikiem)?

Może ktoś ma do sprzedania czujnik otwartych drzwi przy kierowcy.

Jeżdże Primerą P11 144.

Liczę na klubowiczów. Pozdrawiam.

Wszystkie P11.144 które u mnie w Garage były - 1.6 1.8 i 2.0 miały takie same tarcze - 280mm... klocki w 1.6 i w 2.0 też takie same tzn. PROSTE

Są dwa rodzaje do zacisków LUCAS - czyli takie jakie masz (PROSTE) albo Bendinx i tam są te zagięte i troche krótsze one tylko w niektórych modelach P10 były...

Gość cornholio78
Wszystkie P11.144 które u mnie w Garage były - 1.6 1.8 i 2.0 miały takie same tarcze - 280mm... klocki w 1.6 i w 2.0 też takie same tzn. PROSTE

:shock: niemożliwe.

Wersja 2.0 w budzie p11.144 jako jedyna miała zmieniony kształt klocków względem poprzedniej wersji - p11. Jest to nawet opisane w service manualu. Sam się tez o tym przekoinałem zmieniając klocki 2 lata temu - nie pasowały od innych wersji

jakies hmmm 12-13 dni w Kombiaku P11.144 wymieniałem z silnikiem 2.0 i były dokładkie takie same jak w sedanie 1.6... W obu przypadkach te same montowałem KASHIJAMA PROSTE

W P11 144 były zakładane dwa systemy hamólców ATE i Lucas

W 1,6 ; 1,8 były tylko systemy Lukasa więc klocki są takie same, w 2.0TD też były tylko systemy Lukasa natomiast w wersji 2.0 były i Lukasa i ATE

System Lukasa - ,,proste''

ATE - ,,okrągłe''

p.s nie jest to zależne od rodzaju nadwozia czy wyposażenia!!!

wydaje mi sie że tylko pierwsze(99/00) P11 144 miały hamulce ATE potem Lukasa na nowo wkładali bo z ATE sie nie dogadali :)

Gość cornholio78

to by się mogło zgadzać.

u mnie (listopad 99 czyli jeden z pierwszych wypustów) były na pewno Ate. Katalogi podawały model klocków od wersji 2.0 p11 i od 1.8 p11-144 i żadne z nich nie pasowały, dopiero w jc auto dostałem odpowiednie klocki.

Warto więc pamiętać że p11-144 w wersji 2.0 ma niekoniecznie takie klocki jak poprzedni model