Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Czym i w jaki sposób najlepiej konserwować progi?

mmdelphi

Recommended Posts

Witam

Jakich środków najlepiej stosować do konserwacji profili zamkniętych (progi, podłużnice)?

Dziękuję i pozdrawiam

Michał

Czy polecacie jeszcze jakieś inne środki? Używał ktoś może produktów firmy BOLL?

Pozdrawiam

Michał

Guest peryskop
Czy polecacie jeszcze jakieś inne środki? Używał ktoś może produktów firmy BOLL?

tak,do podwozia na pistolet i do profili zam jest oki,powiem szczerze że to wszystko prawie jedno i to samo

Guest Maniek-ol

Ja zawsze używam wosku do konserwacji profili zamkniętych firmy NOVOL. Nie próbowałem innych wynalazków , bo ten jest na prawdę dobry. Przykład mam z poprzedniego samochodu , który jest teraz w rękach znajomego. Był to poczciwy opel kadett i po 7 latach po wymianie progów i konserwacji nie ma najmniejszych ognisk korozji. NOVOL jest na prawdę dobry. Kosztuje ok 15 zł za litrową puszkę , którą przykręca się do pistoletu. Pozdrawiam

• 2 weeks later...

ja używałem takiego w spraju z rurką. na progi i drzwi potrzeba 2-3 puszek w zależności ile napsikasz. Co do skuteczności to trudno coś powiedzieć. z zewnątrz progi są w świetnej formie. dziur nie ma a do środka raczej nie da rady zajrzeć, no chyba że jakąś sondą ;) . Środek nie śmierdzi. pamiętaj tylko żeby nie robic tego w garażu bo wylewający się nadmiar zasyfi Ci podłogę. lepiej sobie podłożyć pod otwory jakieś puszki lub butelko. No chyba że lejesz w glebe ale to juz twoje sumienie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...