mmdelphi Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Witam Jakich środków najlepiej stosować do konserwacji profili zamkniętych (progi, podłużnice)? Dziękuję i pozdrawiam Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest peryskop Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 WitamJakich środków najlepiej stosować do konserwacji profili zamkniętych (progi, podłużnice)? Dziękuję i pozdrawiam Michał np, ; http://moto.allegro.pl/item139975995_motip...ych_500_ml.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmdelphi Posted November 17, 2006 Author Share Posted November 17, 2006 Czy polecacie jeszcze jakieś inne środki? Używał ktoś może produktów firmy BOLL? Pozdrawiam Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest peryskop Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Czy polecacie jeszcze jakieś inne środki? Używał ktoś może produktów firmy BOLL?tak,do podwozia na pistolet i do profili zam jest oki,powiem szczerze że to wszystko prawie jedno i to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Ja zawsze używam wosku do konserwacji profili zamkniętych firmy NOVOL. Nie próbowałem innych wynalazków , bo ten jest na prawdę dobry. Przykład mam z poprzedniego samochodu , który jest teraz w rękach znajomego. Był to poczciwy opel kadett i po 7 latach po wymianie progów i konserwacji nie ma najmniejszych ognisk korozji. NOVOL jest na prawdę dobry. Kosztuje ok 15 zł za litrową puszkę , którą przykręca się do pistoletu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarki Posted November 27, 2006 Share Posted November 27, 2006 Czy polecacie jeszcze jakieś inne środki? Używał ktoś może produktów firmy BOLL? ja używałem takiego w spraju z rurką. na progi i drzwi potrzeba 2-3 puszek w zależności ile napsikasz. Co do skuteczności to trudno coś powiedzieć. z zewnątrz progi są w świetnej formie. dziur nie ma a do środka raczej nie da rady zajrzeć, no chyba że jakąś sondą . Środek nie śmierdzi. pamiętaj tylko żeby nie robic tego w garażu bo wylewający się nadmiar zasyfi Ci podłogę. lepiej sobie podłożyć pod otwory jakieś puszki lub butelko. No chyba że lejesz w glebe ale to juz twoje sumienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pers Posted November 27, 2006 Share Posted November 27, 2006 Mogę polecic bitex w spraju z Motipa. Jest dobry bo go sam używam i mi odpowiada.Ja kupuje w Norauto w Zabrzu obok M1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.