Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera P11 na 17" felach

Gość Tomasz_Primera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

greg76 napisał:
pogoda ciagle z d*py...

Nareszcie się doczekałem fotek. Kozackie kółka. Uważaj teraz żeby się lachony nie czepiały zderzaków :diabel2:.

Pozdrawiam

Shogun napisał:
Witam
  greg76 napisał:
pogoda ciagle z d*py...

Nareszcie się doczekałem fotek. Kozackie kółka. Uważaj teraz żeby się lachony nie czepiały zderzaków :diabel2:.

Pozdrawiam

dzieki za cynk, bede uwazal ;)

pozdr

Gość Piotrek_WAWA

Witam.

Również należę do elitarnego klubu właścicieli P11 na 17" :)

Ale mam taki problem że u mnie tył jest dość wysoko. Jak go obniżyć?

Na waszych fotkach wszystko wygląda idealnie. greg76 i Gringo coś robiliście z tyłem bo przód jest u mnie ok. Też chciałbym mieć taki idealny prześwit pomiędzy kołem a nadkolem :)

Jutro dodam fotki, a co mi:D

ja nie zmienialem nic na tyle. z tego co widzialem to wszystkie primery seryjnie maja troche nizel tyl niz przod i wcale mi sie to nie podoba. mam komplet sprezyn obnizajacych ale boje sie efektu bujania jaki ma moj kumpel w p11 z eibahami i seria amorami.

Gringo napisał:
Dzieki Greg za szybkie info...3500 zł to troche duzo zeby jeszcze dołożyc do tego auta...przy takiej cenie to ja sobie raczej podaruje :P taniej byłoby kupic same sprężyny i co jakis czas naprawiac zawieche ;)

ok. nie poddaje sie szybko i znalazlem firme w Stanach ktora robi gwinty do naszych p11 i p10 tez a wlasciwie do infiniti G20.

Make Model Year Part Number Type Chassis Front Rear Lbs List Price

Infiniti G20 90-98 60.1.040 SLS CP01 1.7" 1.6" 26 319 $

Infiniti G20 99-02 60.1.041 SLS CP11 1.7" 1.6" 28 319 $

nie wiem ile wyjdzie sciagniecie i czy czasem na clo nie trafi ale bede molestowal ich czy jest szansa bo cena mocno atrakcyjna.

[ Dodano: Pią 06 Kwi, 2007 19:35 ]

i maly update dla tych co lubia popatrzec na gole... amory :P

beztytuu.jpg

• 1 rok później...

Tak sobie czytam o tych 17'' i zastanawiam się czy mógłbym wtrącić jakąś malutką prośbę o radę. Sam stałem się niedawno posiadaczem niegłupich siedemnastek tylko napotkałem mały problem (a właściwie panowie którzy mi je montowali) przy właśnie montażu. A konkretnie to z wsadzeniem kapsli na przód. O ile na tył weszły bez problemu, to z przodu wystaje mnie ta śruba, no wiecie jaka, nie? no. I tak się zastanawiam? Jeździć bez kapsli? z tym, że to obciachowo wygląda i śruba zaczyna mi rdzewieć. Obciąć ją, choć wolałbym tego nie robić bo jest ładnie i specjalnie wykończona jakimś frezem. Pojechać do jakichś tuner'ów, niech mi założą dystanse...? Z tym, że dystanse tylko z przodu mogą obskurnie wyglądać, a jak wyciągnę z tyłu to mi będą nadkola moje 225 ciąć przy minimalnym obciążeniu :/, a żeby tego nie było to musiałbym jeszcze zainwestować w jakieś sprężochy. Wszystko rozchodzi się o jakieś 0,5 cm. No i to jest ta malutka prośba, aby ktoś mi coś doradził :D. Oczywiście jestem szczęśliwym posiadaczem trochę zaniedbanej Primerki P11 z 96'.

• 5 miesięcy temu...
  Bombel napisał:
Mam prosbe. Kto z Wawy da mi sie przejechac Prima na 17"

Ostatnio jechałem innym autem na takich felgach i chyba zrezygnuje na korzysc 16" :(

Szkoda, że nie parę dni wcześniej. Własnie xkarol zdjął 17-ki/40/205 i przyniósł na balkon. Jest bardzo zadowolony, bo z wyjątkiem dużej kałuży w Ułęży, trzymają w zakręcie jak cholera. Zobacz jego prezentację czarnej-reanimacja. Wyglądają jak w prawdziwej limuzynie :) Oczywiście na wszelkie progi trzeba uważać :diabel: ma P10 a nie P11 :one:

• 2 tygodnie później...
Gość marcinłódź

witam

Piekne te wasze Primierki na 17" :)

Sam od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Primery P11 z 1997 roku.

Mam jedno pytanie czy felgi 17 cali (rozmiar opon 225/45/17) w primerze to dobry pomysł?

Bo kolega sprzedaje bardzo fajne i tanio:)

Sprawdzałem i wszystko pasuje bo wcześniej jeździły w almerze.

Ale czy nie są troszkę za duże jak na to auto i silnik (1.6)?

Jak myślicie?

marcinłódź, jesli niezalezy Ci na osiagach i troche wiekszym spalaniu to bierz, w sumie 1,6 i tak jest troche wolne czyli roznice odczujesz, zato wynagrodzisz sobie niezlym wygladem, moze fotki pokaz??

marcinłódź, felgi takie jak dla mnie strasznie pospolite :P a co do 17 przy 1,6 .. myślę ze osiągów to to dużo nie pogorszy ale spalanie wzrośnie ja mam 1.6 i 16" 205/50 i spalanie na 16" od spalania na standardowych 14 różni się o ok. 3 litry gazu tak wiec musisz się z tym liczyć ze spalanie pójdzie troszkę w gore, a co do wyglądu to jeśli znajdziesz jakiś extra wzór to wygląd będzie kosmos jak cholera :D