Gość mieszko Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Koledzy a powiedzice mi czy ten zestaw bedzie dobry do P11 <<7JX17 , ET50 , 4X114,3 , OTWÓR CENTRYCZNY ML 67>>, martwi mi jedynie ET, nie powinno chyba mimo to obcierac ? czy się mylę , sprawdzałem i wyszło mi jakieś 6mm więcej na ET od mojej standardowej felgi czyli 7,5j ET 38 koledzy dość pilne mam to pytanie odnośnie tej felgi do p11 będę miał problemy z jeżdżeniem na niej 7JX17 , ET50 , 4X114,3 , OTWÓR CENTRYCZNY ML 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 sprawdź te dane w porównaniu z oryginalna felgą na tej stronie www.rimsntires.com/specs.jsp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio M Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 czyli jednak nie ma nikogo tu na forum z p11.144 na 17 calach, kto mógłby mi odpowiedzieć na pytanie zadane 2 posty wyżej ? ;] obciera czy nie obciera gdy na pokładzie jest 5 osób? <?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Arkadio, u mnie przy 205/55R16, ET40, felga szer 7 cali nic nie obciera (a koło jest delikatnie za duże). Wpisz sobie dane mojej felgi do kalkulatora, wpisz swoją i jak wymiary nie przekroczą w żadną stronę to nie powinno być problemów, przy jakiś małych rozbieżnościach też powinno być ok. Nie wiem czy dostaniesz jakąkolwiek lepszą podpowiedź, bo to trzebaby kogoś z identycznymi kołami niestety. http://www.haffus.pl/moto/Tyre_Calculator_English.xls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 195/55/16 z rantem. Felgi 16 cali , 7 szerokie, et 42. Nic nie obciera to jest optymalna wielkosc feli dla ladowanego kombi lub sedana kola ladnie z ladunkiem chowaja sie w nadkolu. Auto nie ma mula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio M Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 spoko, dzieki za odp, to ja powiem tak : myslę że 1 tydz, może 10 dni i jak już skompletuję mój zestaw to wkleję tu foty i zobaczymy czy 17 się mieszczą bez przypału jeżdziłem 2 lata Corsą B na 15' 195/50 - było cięzko heh ale nic nie obcierało więc myślę że skoro 15 upchałem do corsy to 17 wejdzie do Primery cóż, nie ma co gdybać więcej, wkrótce się okaże , pzdr!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 co prawda nie na 17stkach tylko na 16stkach ale myślę warto pokazać.. kupiłem te felgi ponieważ nic sensownego nie znalazłem z 17stek, a cenię jakość wykonania, jeżdżę na tych bbsach już drugi sezon, felgi pochodzą z volvo s40 ok 2000r. et 44 7j16 otwór centrujący o 1mm większy niż być powinien do tego opony 205/50 (chętnie odsprzedam całe koła za 800zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio M Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 siema, wreszcie wklejam foty mojej primery na 17 i potwierdzam że 17 cali na oponach 205/50 przy odpowiednim ET mieści się i jest spoko- nic nie obciera, nie wystaje i jest git niestety nie znam mojego ET (kupując troche ryzykowałem że może nie grać to razem ale jest ok:)) ps. w tym rozstawie kół jest dość mały wybór na rynku wtórnym więc nei do końca podoba mi się ten wzór ale napewno lepiej niż seria 15 po sezonie sprzedam i inne wrzuce... jesli bedzie $$$ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 bling bling rodem ze stanów hamerykańskich, nawet skóra jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 no to i ja sie pochwale siedemnastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 siema, wreszcie wklejam foty mojej primery na 17 i potwierdzam że 17 cali na oponach 205/50 przy odpowiednim ET mieści się i jest spoko- nic nie obciera, nie wystaje i jest git niestety nie znam mojego ET (kupując troche ryzykowałem że może nie grać to razem ale jest ok:)) ps. w tym rozstawie kół jest dość mały wybór na rynku wtórnym więc nei do końca podoba mi się ten wzór ale napewno lepiej niż seria 15 po sezonie sprzedam i inne wrzuce... jesli bedzie $$$ pzdr Czemu tylna wycieraczka leży w poziomie zamiast być w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysztal Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Czy w p11-144 felgi 17" 7.5J z et38 i oponami 215/45/17 będą obcierały? Miał ktoś z takim ET ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 ja mam z ET40 i nie obciera ale jest prawie na styku z rantem nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysztal Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jak będziesz miał chwilę to zrobisz fotkę? Bo z et38 będzie jeszcze bardziej wystawać i może być już problem. U Ciebie felga też szeroka na 7.5 cala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko93 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Odgrzewamy kotleta Wejdzie taki setup: 17" 7.5J ET 42, opona 205/50 lub 215/45 Primerka aktualnie obiżona -30mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi