Gość buddha Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Na początku chciałbym się przywitać ponieważ jestem tutaj nowy. Mam następujący problem z moją micrą. Jest to model k11 z roku 2000. Problem polega na tym, że przy ostrzejszym hamowaniu i w ostatniej fazie np hamowania przed skrzyżowanie zaczyna być słychać obcieranie w tylnym prawym kole. Ostanio zdjąłem koło następnie bęben. Okładziny szczęk hamulcowych mają 3 mm czy to jest już się nadaje do wymiany? Jaką grubość mają nowe okładziny w szczękach hamulcowych do tego modelu auta? Jeśli to nie to co jaka może być inna przyczyna takiego niepokojącego odgłosu? Pozdrawiam Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 niedokręcone śruby koła, może też łożyska w piastach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buddha Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 to ze sruby sa za slabo dokrecone odpada na pewno. Ja raczej mam problem z za mocno dokreconymi srubami zawsze ale to efekt uboczny zamilowania do sprotow silowych co do łożysk to nie hałasowałyby cały czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 No raczej bys je słyszał przy większsych prędkościach, w zalezności od ich zużycia przy co raz mniejszych no i zdaża się włąśnie przy chamowaniu. Łatwo sprawdzić. podlewaruj auto i poszarp za koło. Powinno się sztywno trzymać, jak poczujesz że ma luz to prawdopodobnie na łożysku ( luz w płaszczyżnie pionowej i poziomej) lub drążek kierowniczy ( luz tylko w płaszczyżnie poziomej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 ja bym obstawiał na zużyte bębny- okładziny masz ok ale kształt bębna zrobiło ci się jajko; musisz dać je do przetoczenia. przerabiałem to w zeszłym roku ( stukało podczas hamowania) po przetoczeniu bębnów (30zł/2szt) i wymianie szczęk na nowe cisza i spokój 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.