Gość Radkiewicz Krzysztof Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam,witam Dziś właśnie poraz pierwszy w P11(wcześniej miałem p10),wziąłem się do wymiany światła mijania tzw. krótkiego.Wyjąłem żarówkę,patrzę -H1. Postanowiłem zobaczyć też jaka siedzi obok tzn.w świetle drogowym tzw.długim-zobaczyłem -H1-identyczna jak w mijania ,to mnie rozje bało. Jakiś palant przede mną włozył identyczne żarówki. :x Chyba ,że tak powinno być ,ale chyba nie sądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 W P11 zarówno w światłach mijania, jak i drogowych stosowane są żarówki H1. P.S. W halogenach też są żarówki H1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AS Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 A tak z ciekawości to jakie żarówki powinny tam być według instrukcji - jesli ktoś ma. Pytam z premedytacją bo ja kupiłem latem tak jak stało w instrukcji żarówki H7 (o ile dobrze pamiętam) jakiez było moje zdziwienie kiedy wydłubałem żarówkę z reflektora a tam siedzi H1 :) Nieco mnie to wkurzyło ale na stacji gdzie je kupiłem po moich tłumaczeniach nawet mi wymienili. Ale goście nie mogli uwierzyć aż nie zobaczyli. Taki pewnie drobny błąd w tłumaczeniu instrukcji z japońskiego na nasze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Tu macie wszystko: http://www.gelighting.com/eu/product_portf...pec.html?nissan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Żarówki H7 mogą być stosowane w P11.144, natomiast w P11, tak jak napisałem, są H1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 W P11 zarówno w światłach mijania, jak i drogowych stosowane są żarówki H1.P.S. W halogenach też są żarówki H1. Ciekawi mnie fakt, że w linku podanym przez jurgenik'a stoi napisane, że w przeciwmgielnych są żarówki H3. A sam osobiście przy wymianie montowałem tam H1 tak jak mówisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Też widziałem kiedyś w necie, że w P11 w halogenach są H3. Widocznie ktoś niezbyt poinformowany pisał te instrukcje :grin: Chyba, że na inne rynki np. na azjatycki montowane były inne przeciwmgielne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Tu jest dobry artykulik na temat żarówek: http://felicia.autokacik.pl/pages/zarowki/zarowki.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.