Gość Misiek_nx Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 to jest środkowy tunel? Jak ją tam odłączyć? Wole zapuytać wcześniej niż znowu rozbierać i składać pół samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 to jest środkowy tunel? Jak ją tam odłączyć? Wole zapuytać wcześniej niż znowu rozbierać i składać pół samochodu. miedzy sciana a silnikiem, mniej wiecej po srodku. klucz zdaje sie 16 albo cos kolo tego. odkrecasz nakretke i delikatnie wyjmujesz pzdr rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 czyli to jest pod maską, tak? i to jest ten wichajsterek po środku obrazka- linka z jakąś miedzią na końcu i pierścieniem? Nie ucieknie mi to gdzieś jak wyjme zegary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 no pod maska. linka jest przykrecona do skrzyni taka nakretka. odkrecasz ja i delikatnie wyciagasz. nastepnie odkrecasz licznik w srodku i dzieki temu, ze linka przy skrzyni jest odkrecona to mozesz go bez problemu wyjac, ale ostroznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 patrzylem pod mache i faktycznie wchodzi linka od gory w skrzynie. pytanie kolejne, jak ja wyjme to jej pancerz nie bedzie jej trzymal za zegarami dalej? a jak ja wlozyc spowrotem? po prostu w dziure i to wszystko? [ Dodano: Wto 22 Kwi, 2008 20:33 ] Zrobione. Do zrobienia potrzebowałem 3diody rozpraszające (po 4zł na Wolumenie), pół litra coli i pare papierosów :-) Całość z przerwami i obiadem zajęła mi 2,5h. Dziękują koledze -> rz <- , za rady :!!: Napisze teraz po kolei co robiłem żeby inni już nie musieli pytać. 1. Weź klucz 22, otwórz maske i poszukaj linki wchodzącej od góry do skrzyni biegów- jest zakończona nakrętką. U mnie wystarczyło ją ruszyć kluczem a potem ręką odkręciłem. Po odkręceniu wysuń odrobinę linki i przejdź do środka auta. 2. Odkręć dwie śruby pod nawiewami środkowymi, ale nie do końca, poluzuj je. Kolejna śruba jest za popielniczką, pozostałe widać. Zdejmij plastik z mieszkiem skrzyni biegów, zdejmij półkę pod popielniczką i szarpnij za górę tego plastiku wokół radia i przełączników nawiewów. Jak zejdą zdejmij osłonkę wokół liczników- trzymana jest bodajże 4 śrubami od spodu. Potem jak już ją zdejmiesz odkręc kolejne 4 śruby wokół samych liczników i delikatnie je wysuń, tak żeby można było nacisnąć zapadke od lewej strony czarnej grubej linki wchodzącej do zegarów i ją odpiąć. Teraz możesz odpiąć kostki od liczników chociaż ja poradziłem sobie bez odpinania. 3. Z tyłu licznika są 3 żarówki odpowiedzialne za podświetlenie- na środku po środku i po lewej i prawej u góry. Ja zamontowałem diody w złe miejsca i nie sprawdzając złożyłem całość... potem powtórzyłem całą zabawe jak zobaczyłem z nic nie świeci. Przy zakupie diod zwróć uwagę żeby miały szeroki bolec u dołu, bo moje są delikatnie przymałe, ale trzymają się- musiałem zagiąć w nich druciki żeby kontaktowały. Zwróć uwagę którą stroną wkładasz diodę bo o ile mi się nie chce wierzyć ale wychodzi na to że jest w nich + i -... świeciły wkładane tylko jedną stroną... 4. Ja zapomniałem o zegarku i będę musiał to rozbierać jeszcze raz, ale radze wymienić w nim kolor od razu... na fotce tego nie widać jak to razi bo robiłem zdjęcie bez przekręconego kluczyka... 5. Złóż wszystko do kupy, ale zobacz wcześniej czy działa :one: btw. ma ktoś jakiś prosty patent jak podświetlić same wskazówki na inny kolor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red_shogun Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 ... Obrazek btw. ma ktoś jakiś prosty patent jak podświetlić same wskazówki na inny kolor?? Widzę że popełniłeś ten sam błąd co już ktoś z forum Nissan Squad'u - tzn. zapodałeś pod zegary niebieskie ledy (zamiast białych), co poskutkowało tym że czerwone pola na cyferblacie świecą Ci teraz też na niebiesko. Choć z drugiej strony w sumie co kto lubi, może Tobie się to podoba A co do naprawienia tego błędu, to chodzą jakieś mazaki i farbki fluorescencyjne po allegrach poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daweorn Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Heh .. czytam i łezka w oku się kręci ćwiczyłem ten manewr w wakacje po kupnie autka ... musiałem wszystko zdjąć i nie sprawdziłem jednej rzeczy... czy aby na pewno wszystkie żarówki od podświetlenia działają ... jedna nie działa może będę miał ochotę pogrzebać w tym ale na razie nie mam ochoty I przy tym wielkie podziękowania dla Vilqua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 red_shogun, u mnie widać czerwone kreski i pola w miare, ale jak jest naprawde ciemno, fotke robiłem wieczorem więc nie widać pełnego efektu. A co do mazaków itd to właśnie nie uśmiecha mi się rozbierać licznik bo potem może mi sie wszystko poprzestawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red_shogun Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 red_shogun, u mnie widać czerwone kreski i pola w miare, ale jak jest naprawde ciemno, fotke robiłem wieczorem więc nie widać pełnego efektu. A co do mazaków itd to właśnie nie uśmiecha mi się rozbierać licznik bo potem może mi sie wszystko poprzestawiać Pytałeś wyżej o radę co zrobić żeby podświetlić wskazówki to zaproponowałem jakieś tam rozwiązanie. A co do tego Twojego podświetlenia zegarów, masz rację, najważniejsze że Tobie się podoba, w końcu Ty w tym aucie jeździsz Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 red_shogun, kolega Szymeq radził mi rozwiązanie z jakimiś diodami smd ale to chyba wyzsza szkola jazdy. Za Twoje rady i sugestie oczywiscie bardzo dziekuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red_shogun Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 red_shogun, kolega Szymeq radził mi rozwiązanie z jakimiś diodami smd ale to chyba wyzsza szkola jazdy. Za Twoje rady i sugestie oczywiscie bardzo dziekuje :-) Tu jest wszystko w tym temacie http://www.100nx.fora.pl/forum-ogolne,2/os...arami,2101.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi