Gość Merol Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam jestem posiadaczem Almery 1,4 16V 1995 i mam pewien problem mianowicie mam zamontowaną instalacje gazową od ponad roku i od tego czasu autko dziwnie zachowuje się przy jeździe na benzynie pomiedzy 2000-3000 rpm. Autko nie chce przyśpieszać odczuwalny jest brak mocy wymieniłem filtr paliwa myslałem ze moze w tym tkwi problem, niestety nic to nie dało moze ktoś z was miał podobny przypadek lub ktos wie w czym moze byc problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 wtryskiwacze, pompa paliwa, przepływomierz, filtr powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 zdejmi kleme z akumulatora na noc i nie przełanczaj przez jakiś czas na gaz np jeden dzień na samej benie możliwe że poprzestawiało sie coś w kompie i ściągając kleme przywrócisz ustawienia fabryczne pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 odpięcie klemy nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 W almerze 1,4 przepływomierz znajduje się w przepustnicy a mikser gazowy jest montowany nad przepływką.Nieodpowiedni mikser i zmniejszenie o połowe średnicy dolotu zakłuca prace przepływomierza.Moim zdaniem gazownicy powinni zaproponować inny mikser.(popytaj użytkowników almer na forum - mają duże doświadczenie w tym temacie)Spodek mocy jest normalnym i nieuniknionym zjawiskiem w instalacjach opartych o ów mikser. P.S Najlepszym rozwiązaniem jest BLOS- wtedy nie ma miksera a spadek mocy znikomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Witam jestem posiadaczem Almery 1,4 16V 1995 i mam pewien problem mianowicie mam zamontowaną instalacje gazową od ponad roku i od tego czasu autko dziwnie zachowuje się przy jeździe na benzynie pomiedzy 2000-3000 rpm. Autko nie chce przyśpieszać odczuwalny jest brak mocy wymieniłem filtr paliwa myslałem ze moze w tym tkwi problem, niestety nic to nie dało moze ktoś z was miał podobny przypadek lub ktos wie w czym moze byc problem? Mikser masz dedykowany do Nissana :?: Sprawdź - powinien mieć dwa otwory, jeden mniejszy drugi większy. Jak chcesz to zrobie fotke swojego i wstawie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 BLOS i benzyna powroci do seri a dodatkowo na gazie auto zyska bardzo dużo na dynamice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Witam jestem posiadaczem Almery 1,4 16V 1995 i mam pewien problem mianowicie mam zamontowaną instalacje gazową od ponad roku i od tego czasu autko dziwnie zachowuje się przy jeździe na benzynie pomiedzy 2000-3000 rpm. A co zrobiłeś z gwarancją po założeniu gazu, skoro piszesz, że to od momentu założenia tak jest? Szkoda że roczek Ci już minął, a razem z nim gwarancja, czyli możliwość usunięcia usterki za darmo... Powinieneś pojechać do dobrego gazownika i pogadać solidnie, może nawet o tym w/w blosie jak Ci koledzy radzą (cokolwiek to jest ). Szanujcie bardziej swoje gwarancje. Naprawdę warto. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merol Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Co do miksera to nie wiem jaki mam bo nawet nie bardzo wiem jak to wygląda :x mogł byś przesłac fotki na adres blind306@wp.pl z góry dziękuje. Nie wiem jak wygląda sprawa z gwarancją bo ojciec się tym zajmował i napewno posiada wiecej informacji na ten temat tylko szkoda ze jest w trasie a ja nie bardzo wiem co mam robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majek Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 mialem dokladnie to samo zobacz czy gazownicy nie zrobili Ci pewnego patentu.... zdejmij plastikowa obudowe filtra powietrza i zobacz czy z przepustnicy na "gorących drucikach" nie wystaje rurka polączona z mixerem wywalilem ja, zalozylem stozek i smiga jak przed instalacja lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Z gwarancją sprawa wygląda między innymi tak: gwarancja trwa tyle, ile jest w dokumencie napisane, nie mniej niż rok. Jak zakładałeś gaz, to powinieneś dostać taki dokumencik i tam jest napisane ile jest gwarancji. I przez cały okres gwarancji jeździsz do partaczy którzy zamontowali Ci instalkę i mówisz (czytaj opierd....asz) co i jak ma być, a jak to zrobią to Ciebie konkretnie nie interesuje. Oczywiście za darmo. Jak w dokumencie masz, że gwarancja jest na 2 lata (często przy LPG tak dają), to wal do nich z problemem i nawet nie daj im dyskutować. Ma być tak, żeby chodziło jak powinno. Łaski nie robią. Gorzej jak miałeś gwarancję tylko na rok i ją zaniedbałeś, wtedy może popytaj chłopaków gdzie ten cały BLOS i jak założyć... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi