Gość pawel_316 Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam wszystkich, Mam pytanie co do wymiany rozrządu w tym aucie. Ci ile powinno sie wymieniać rozrząd ? Co wymieniać ? Jakiej firmy części stosować ? Czy wogóle opłaca sie "oszczedzać" na zamiennikach ?. A może wiecie gdzie w Warszawie zrobiliby coś takiego ? Serdecznie dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 hehe szczerze to nawet jeszcze nie widziałem tego samochodu bo brat nim przyjezdza za pare dni z niemiec dlatego tak wstępnie pytam.. a tak w razie czego to mniej wiecej jaki jest to koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 jak przyjedzie to zobaczymy w jakim to jest stanie, ale wiem że silniczek ma coś ok 230 tyś km przelotu.. także nie mało. No nic , dzięki za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Coś o wymianie rozrządu w silnikach GA1xDx znajdiesz tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=23487 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Tak z ciekawości pytanko. W temacie masz napisane,że ta nyska jest z 1998 roku a przecież wtedy już nie były produkowane NX;y :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 jak tak z Ciekawości to sie machłem :-) Miało być oczywiście 89r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 to tez sie machłeś, moze jednak to nie nissan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 co to znaczy ze rozrzad halasuje? jaki to dzwiek? jak u was jest z wygluszeniem komory silnika? wewnatrz slychac silnik? u mnie od nog pasazera tak jakby nie bylo wygluszone pzdr rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 u mnie przed zalozeniem gazu nie bylo slychac nic na jałowych obrotach oczywiscie, na wyzszych ladnie mruczał a teraz wyżarło troche wydech ale nadal jest w normie, rozrzad rzęzi, zreszta jakby halasowal to powinienes slyszec, cicho dzwoni albo taki odglos chropowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zadzwoń tutaj : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...highlight=klucz napewno dużo nie zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 co to znaczy ze rozrzad halasuje? jaki to dzwiek? U mnie np przy ok.3000RPM słychać jakby lekkie bardzo szybkie stukanie młoteczkiem w ściankę gdzie jest górny łańcuszek, chwilami nawet jakoś tak nieprzyjemnie rzęzi i na biegu jałowym na rozgrzanym silniku trochę falują obroty. To samo miałem w Micrze ale po wymianie rozrządu wszystko ustało więc jak pisałem w innym temacie w najbliższy poniedziałek maszynka zostanie odstawiona do małego remonciku. A dzięki pomocy Wielkiego Waca niedługo zakładam to wszystko do mojej Setuni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 najlepiej bedzie jak nagram to na mp3 i wam tutaj do oceny dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 rz uzupełnij profil zebyśmy wiedzieli skąd jesteś a może ktoś z Twojej okolicy kto już to przerabiał się z Tobą ustawi na osłuchanie żeby zdiagnozować co i jak. Bo jak to nagrasz na mp3 to może być słychać jakieś inne dźwięki, które będą zakłucały dźwięk rozrządu. Bo może to być coś innego, patrzyłeś pod podwoziem czy jakieś pierdoły na wydechu sie nie poluzowały i teraz robią hałas? Ja dostawałem cholery jak nie mogłem zdiagnozować takiego brzęczącego hałasu przy pewnych prędkościach obrotowych i po wjeździe na kanał okazało się, że to jakaś obejma wydechu sobie lata po nim i mnie wqrwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 no widze ze dotarlo wszystko jak trzeba. troche im to zajelo ale w koncu jest. teraz bierz sie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarsar Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 johnny - ile dałes za ten komplecik - tak pytam z ciekawości ,bo u mnie cisza puki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Koszt łączny 172$ po kursie ok.3zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 rz uzupełnij profil zebyśmy wiedzieli skąd jesteś a może ktoś z Twojej okolicy kto już to przerabiał się z Tobą ustawi na osłuchanie żeby zdiagnozować co i jak. profil zaktualizowany czesto widze we wroclawiu takie NX-iki, zoltego i czarnego, czy nawet ze 2 czarne. ciekawe cy to ktos z forum wczoraj tez zauwazylem ze ciutke oleju ubywa. w poniedzialek jade wymienic i dalej bede monitorowal sytuacje i jeszcze jedmno pytanko do was, czy duzo oleju i takiej majonezowatej bialej papki wypluwa odma? wczoraj sprawdzalem i troszke tego bylo, tzn. takiej bialej mazi, bo oleju nie widzialem pzdr rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 johny_fellow widze ladny rozrzadzik sobie skombinowales od WielkiegoWaca, co to wogole za firma pochwal sie kto to produkuje koszt ok 500zl b dobrze ze tego JC nie zalozyles w koncu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 hermoll w Twoim temacie też o tym pisałem: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...87&start=35 Firma niejaka ARCO (Wacu mówił, że dobra) ale szczerze mówiąc mój mechanik powiedział, że wszystko wygląda i jest spasowane jak oryginały. Działa wręcz bajecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 qrw... jak ja tego nie zauwazylem :/ to ja niewiem to widze grubo pojechales od razu sprzeglo pompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Nom, po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi