Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wiszące drzwi, co robić?? Jest na to jakiś sposób??

Guest pers

Recommended Posts

Mam mały problem. Trochę mi wiszą drzwi, :/ nie dziwota bo są ciężkie. Denerwuje mnie to bo przy zamykaniu muszę łapać za klamkę i podniesć żeby zamknąć bez uderzenia. Co mam w takim wypadku zrobić, da się wogóle?? Jeśli macie jakieś rady ale sensowne i bez jaj to piszcie

Witam

Ja u siebie podregulowałem na zawiasach. Poluzowałem śruby mocujące zawias do budy, ustawiłem drzwi, żeby zamykały się ładnie i dokręciłem śruby.

Nie wiem jak u Ciebie ale ja musiałem błotnik ściągać żeby dostać się do śrub.

Pozdrawiam

Witam.

Drzwi tak sobie nie opadają. Myślę, że zawiasy dostały luzów. W starszych modelach, czyli np. N13 czy B12 są rozbieralne i można wymienić same bolce z tulejkami.

Dzięki za rady ale poczekam jeszcze, niech się inni wypowiedzą na ten temat. Jeden mechanik mi powiedział że trzeba wyciąc stare zawiasy i wspawać nowe. Niebardzo mi się to widzi. Musi być inny sposób na to

Guest Maniek-ol

Zazwyczaj wycierają się swożnie zawiasów. Ja zamiast swożni stosowałem trzonki od zaworów (nadają się bo są zaj.. twarde) , ale w innym samochodzie.

Zazwyczaj wycierają się swożnie zawiasów. Ja zamiast swożni stosowałem trzonki od zaworów (nadają się bo są zaj.. twarde) , ale w innym samochodzie.

Bardzo dobry sposób testowałem w golfie dawno temu... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...