Gość Xzandafer Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Chodzi mi o możliwość zamontowania foteli z innych modeli Nissana do N14. Czy ktoś z Was przerabiał ten temat. Jeśli tak, to z jakiego auta pasują jeszcze fotele? Generalnie pytam ponieważ potrzebuje same szyny/stelaż do dalszej rzeźby aby pasowały pod fotel kubełkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 jak mi się uszkodził mechanizm w GTI to kupiłem zwykły fotel (cały stelaż)i przełożyłem wszysko bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 To ja wiem, a czy np. z Y10, N15, P10 itp itd? W sumie wystarczy, że szyny się przykręca w tych samych miejscach. Faktem jest trochę dziwnie napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Napewno nie pasują od n15 Kogut przerabiał ten temat brał fotel z mojego n14 i próbował go wcisnąć do n15 niestety szyny są za krótkie z tego, co pamiętam Wydaje mi się ze z y10 powinny pasować bez problemu będę miął okazje to zmierżę i dam znać czy jest tak samo pzodro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Oka, będę wdzięczny. Jak ktoś widział fotel kier. z N14 na jakimś szrocie to też proszę o ew. pomoc, mogą być nawet same szyny lub fotel dezelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 niewie ktos czy pasuja fotele z p10 do n14 chodzi o mocowanie szyn i czy nie beda za szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 szkoda :/, nic musze poszukac welurow z n14 bo jak ogladam fotki to wydaja sie takie pelniejsze i wygodniejsze i w jakims sunny 95 widzialem ze to ma chyba nawet regulacje ledzwia bo moj kierowcy fotel to juz chyba przezyl zdecydowanie za duzo pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 W Morągu między olsztynem a elblągiem stoi rozbity sunny wersja 4 -drzwiowa ,fotel jest ale zalany wodą bo strzał był z prawej strony,cena będzie śmieszna jak jesteś zainteresowany to się dowiem dokładnie,tyle że masz kawałek....przewietrzysz taksówke jak coś he he(dla przykładu za reflektor przód gość krzyczy 50pl.,) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Dzięki wielkie za pomoc, zapomniałem napisać że kolega REGE zaoferował mi już fotel, który zostanie pocięty i przerobiony na stelaż pod kubełek w przyszłym tygodniu Jeszcze raz dziekówa za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 W Morągu między olsztynem a elblągiem stoi rozbity sunny wersja 4 -drzwiowa ,fotel jest ale zalany wodą bo strzał był z prawej strony,cena będzie śmieszna jak jesteś zainteresowany to się dowiem dokładnie,tyle że masz kawałek....przewietrzysz taksówke jak coś he he(dla przykładu za reflektor przód gość krzyczy 50pl.,) KeriSR, a moglbys wywiad zrobic, czy te reflektory przednie to gosc ma elektrycznie regulowane? Interesowalyby mnie jeszcze lusterka elektryczne, i ewentualnie elektryczne podnosniki do szyb, jakby niedrogo krzyczal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Niestety nie są elektryczne i właściwie nic tam z elektryki nie ma ,to taka goła wersja,ale przynajmniej gość cen z kosmosu nie smali.Jak cos to wezme od niego telefon i strzele na forum bo trochę mnie znowu nie będzie :/ :/ :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 rozstaw szyn w primerze i sunnym mierzona miedzy srodkami otworow mocujacych jest taka sama i ma 43cm primera jest 1cm szersza od sunnego, z fotek na allegro widac ze zewnetrzna szyna jest taka sama tylko wewnetrzna niewiem do tego plyta podlogowa primy p10 jest chyba ta sama co w sunnym wniosek z fotek z allegro myse ze fotele primy moga wejsc bez zadnych problemow, ewentualnie jakby nie pasowaly pdpiac szyny z sunnego i ewentualnie pospawac troche pozddr [ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 21:38 ] fotele od primy siedza siedzi sie za***iscie szczegolnie te boki wystajace, szersze oparcia i regulacja ledzwia ale... no niestety nie pasuje to wszystko tak do konca, po podniesieniu jednego boku wszystko sie zmienilo niestety, do lewej prowdnicy dorobilem podwyzszone lapy taki wlasnej roboty troche nie do konca ok bo ciezko chodzi presuwanie fotela ale to spowodowane naprezeniami w koncu to nie podloga primery ale teraz to sie siedzi hehheeee dla majsterkowiczow polecam no i bez spawarki to nie bardzo pozatym prowadnice od sunnego sa calkiem inne a w szczegolnosci zdziwolo mnie to ze jedna szyna jest pare cm nizej niz druga caly fotel to jakis taki wynalazek zreszta w primie podobnie no i nie da sie siedziec tak nisko jak na sunnowskich, na upartego dalo by rade zrobic nisko ale by trzebabylo sciac to co jest przy progu srodkowym co sie mocuje lapa zaspawac i zrobic gwint jakas nakretke - duzoo roboty ale da rade gdyby co moge zrobic fotki jak ktos chce pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek179 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 a czy z 100nx fotele podejda do n14??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 powinny pasowac ale najlepiej sprawdz na zywo bo po tym co widzialem jak wygladaja fotele sunnego to sie zdziwiliem ze szyny sa np na roznych wysokosciach :/ kurde a moglem zalozyc z nx bo stal na szrocie ale nie ma ledzwia i w nx nie ma regulacji chyba siedziska [ Dodano: Pon 12 Lut, 2007 00:04 ] dla zainteresowanych a wiec tak prawy fotel w moim przypadku trzeba podlozyc okolo polowe nniej zeby byl prosto ale dokladnie niewiem bo nie mialem czasu tego zrobic no i jeszcze nie pomalowane sa te podkladki ale teraz to juz za bardzo sie ich nie podmaluje :/ pozdr [ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 23:56 ] kurde no bedac na szrocie to bym sobie wykrecil podloietnik z p11 ale trzeba sie zabrac chyba za swoja konstrukcje fotele w aucie Goago to z jakiejs toyoty chyba, dla zainteresowanych w opisie auta jest konkretna informacja z czego one sa [ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 23:58 ] wlasciwie mowiac to mozan by to zrobic estetyczniej i i lepiej ale jak sie ma 2-3h czasu to trzeba na szybko cos motac pozatym mozna by obciac garb ktory jest w okolicah lewarka biegow co sie opiera wewnetrzna porwadnica sciac go ladnie zaspawac i tam zrobic zakrecanie to by fotel siedzial nizej i dac nizej tylne mocowanie wewnetrznej szyny wszystko ladnie dopasowac co by fotel nie skrzeczal i leciutko sie przesuwal, a tu tez ladnie przyspawac do nadwozia..ale zwykla spawarka tarsnformatorowa to ciezko takie cuda kleic i zeby jeszcze to ladnie wygladalo ale i tak kiedy siedze za sterami nie widze tych ladnych podkladek pozdr [ Dodano: Pon 19 Mar, 2007 19:40 ] no jak nikt nic nie przeszczepia, powiem tylko tyle ze jezdzi sie za***iscie full wypas na maxa, jak dla mnie duzo lepiej niz w maximie 96 rok tam sa fotele bardziej plaskie tu bardziej wyprofilowane i trzymanie boczne duzo lepsze [ Dodano: Pią 13 Kwi, 2007 19:16 ] moje fotele w lepszym ujeciu + podlokietnik made in hermol pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi