Gość darek826 Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Prosze o pomoc kupiłem almere n16 1.5 2001 samochód nie ma mocy wskazówka obrotomierza w trakcie jazdy pływa na niskich obrotach stoi zaczołem od wymiany filtra powietrza (brudny zaklejony "syf") wymieniłem świece obiadwy nadal te same chodz mocy ma troszke wiecej wyjołem wtyczke przepływomierza powietrza zapaliła sie kontrolka wiec na trybie awaryjnym przyjechałem z Piły do Szczecina na badaniu komputerowym okazało sie ze tylko przepływomierz jest niesprawny skasowano inspekcje ale nadal obiawy te same prosze o pomoc co robić dalej gdzie jest pies pogrzebany pozdrawiam darek826 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Jest tylko jedno pytanie: Czy do przepływki idzie Ci 4 czy 5 kabli?Jeśli 4 przepływka kosztuje 199 zł w aso Jeśli 5 to trzeba kupić w/w przepływkę za 199 i przłożyć diodę umieszczoną z boku przepłyki ze starej na nową i nówka przepływka gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek826 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Albin, witaj kolego dzieki za odpowiedz na forum na moje pytanie mam kolejny problem:okazało sie ze był to rozrzad ale teraz po wymianie w trakcie jazdy czuje jakby samochod yroszke ciagnął na sprzegle no i nie ma ducha chodz i przed wymiana nie miał ducha jedyna zecz ktora sie poprawiła to to ze obroty juz nie pływaja co to moze byc ? czy ty tez masz n16 i jests ze szczecina prosze o pomoc pozdrawiam darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Skoro w aso wykryli ,że przepływka jest niesprawna ona może być przyczyną zamulania.A do szczecina mam niestety bardzo daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawcioman Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Mialem podobna sytuacje opisana jest tutaj http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=18524 Moze to nie byl rozrzad a czujnik polozenia walu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 rozrzad to troszke dziwne obiawy tez mi sie zdaje ze czujnik wału (stala dolegliwosc ) no i jak Ci powiedzieli ze przepływka jest walnieta to tez czeba by bylo ja brac pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek826 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 no i silnik ma nowy łańcuszek faktycznie był wyciagniety ale teraz pojawił sie kolejny problem mianowicie mam odczucie ze ciagnie na sprzegle ale co ma wspolnego łancuszek ze sprzeglem? moze potrzebna jest regulacja jakas nie wiem nie znam sie prosze o pomoc moze kolega ze szczecina podac namiary na jakiegos dobrego mechanika ? serdecznie dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jednego tutaj nie rozumiem jak po wymianie łańcuszka można czuć że ciągnie sprzęgło??? No chyba że wyjmowali ci silnik i odłanczali linki od sprzegła?? :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawcioman Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 prosze o pomoc moze kolega ze szczecina podac namiary na jakiegos dobrego mechanika No problem kolego Ja dalem swoja Nysske do PBAuto na Mieszka I Kolesiem sa tam naprawde dobrymi fachowcami Wiem jeszcze o fachowcach od japoncow na Wernyhory ale tam nie korzystalem z uslug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 [Panowie jest jakis sposob na sprawdzenie czy przeplywomierz jest dobry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Panowie jest jakis sposob na sprawdzenie czy przeplywomierz jest dobry?? 1. Komputer 2. Musisz zmierzyc napiecie na nim, Gdzies na forum jest ile powinno byc On jest schowany czy jest gdzies widoczny w N16 2001r?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi