Gość gigi6660 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Witam ! Mam pytanie odnośnie całego układu w almerce n16, chciałbym wymienić cały układ na przelotowy i tu pojawia się pytanie. Jaką średnice najlepiej dobrać? Czy wymieniając cały układ katalizator też wyrzucamy? Byłem w jednym warsztacie i szefo powiedział że katalizatora to nie wyrzuci bo tam są jakieś sondy i coś tam... szczeże mówiąc nie znam się na tym zbyt dobrze dlatego pytam. Licze na jakąś pomoc z waszej strony. A i jeszcze jedno. Co myślicie o układnie 2,5cala i cały wydech z aluminium nie z kwasówki... Facet krzykną między 400-500zł bez tłumika końcowego. To dużo? I czy możecie polecić jakiś warsztat we wrocławiu gdzie można zachipować almere 2,2di z 2000r. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 z tego co wiem to z samego aluminium sie nie robi....ale moge sie mylić ja też kminie wydech to może jak razem bedziemy robic to cos taniej bedzie? w n16ce bymn zaczął od zrobienia zawiechy potem wydech i chip - czasami na zakrętach można sie przeliczyć ps nie ten dział na takie tematy, lukniw do:tuning,nissan power team :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 katalizator można wyrzucić we własnym zakresie: 8 śrubek młoteczek i po katalizatorze- żadnych sond tam nie ma .Po takim zabiegu turbo bardzo ładnie się wkręca.Polecam temat : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=19740 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 jeśli chcesz wirusa we wrocku to tylko www.jetronik.pl polecam, profi robota z pomiarem na hamowni obciązeniowej MAHA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ta strona jetronika coś nie bangla więc mam pytanie kolejne już nie wiecie ile może kosztować wirus w tej firmie ? Wiem że skoro pytam o cene tzn że mnie nie stać ale cóż tu dużo mówić... Tuning nie jest tanią zabawą a ja mam na to jakieś 2tyś i licze że może się zmieszcze w tym zakresie z chipem... a co do wydechu to myślałem żeby narazie zrobić chipa a wydech nowy po zimie żeby go sól od samej nowości już nie trawiła... kmink jeżeli chcesz poczekać do pozimia z tym wydechem to możemy się jakoś zgadać... może ktoś jeszcze się przekona do takiej operacji i pojedziemy do jakiegoś henia mechanika i pewnie jakiś upust by był :diabel: _____________ gdzie we wrocku mają hamownie i ile kosztuje przyjemność (lub też nie) poznania prawdy o stadzie koni ganiających pod maską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.