krzysiek1958 Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Popychacze hydrauliczne dadza CI znac ze sa do wymiany gdy uslyszysz stuki z silnka zwlaszcza w okolicy pokrywy zaworowej. Najpierw te stuki beda pojawiac sie zaraz po uruchomieniu silnika a potem beda caly czas. Z tego co wiem to w silniku sa popychacze hydrauliczne wiec zaworow sie nie reguluje tak jak tradycyjnie tylko sie wymienia popychacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugorek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Proszę o podpowiedź jak jest z regulacją luzów zaworowych w p11 1.8? Jakiś mechanik poradził mi abym co jakieś 15 000 km regulował luzy. Mam wrażenie, że chciał tym zapewnić sobie robotę. Czy rzeczywiście trzeba regulować tak często? Dodam, że autko chodzi na LPG. I ile taka regulacja w tym silniku może kosztować? Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Ugorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi