Gość --Mlody-- Opublikowano 16 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2004 Tak jak w temacie,moze ktos sciagal zegary, moze napisze jakies sugestie co do np. wskazowki predkosciomierza, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemo78 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2004 Nie jest to takie łatwe ale ja zdejmowałem bo swego czasu miałem zamontowane srebrne tarcze u mnie nie było problemu ze zdjęciem wskazówek, choć troszkę później trzeba sie napęczyć żeby ta wskazówka pokazywała tą samą prędkość a zapewniam Cię że nie jest to takie proste Najpierw musisz odkrecić cały plastkiowy przód (konsolę) póżniej możesz zdjąć cały zegar ja niestety nie mogłem poniweaż jakaś rzeżba z tyłu była i nie mogłem odłączyć kabli więc zdjełem szybke nastepnie wskazówki odkręciłem tarczki zamieniłem i wszystko złorzyłem do kupy Kiedyś wyglądąło to tak Szczeże to znudziło mi się i mam teraz orginały z napisem NISMO :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beta karoten Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 proste jak barszcz odkrecasz 2 srubki od oslony konsoli potem 3 srubki od tej oslony wewnetrznej zegara kiera w dol wyjmujesz ta plasykowa oslone(od 3 srubek) odkrecasz 4 srubki na ktorych trzymaja sie zegary wyjmujesz je odpinasz kostki i wyjmujesz linke od predkosciomierza zeby zmienic zegary musisz zdjac pleksi przez wcisniecie takich zatrzaskow odkrecasz stare zegary wstawiasz nowe(jesli trzeba wyjac wskazowki to wyjmujesz tylko zobacz w jakim sa ustawieniu bo moga sie troche przekrecic i bedzie zle wskazywac!) robilem to pare razy u siebie i cala operacja bez zmian tarczy ok. 5 min jesli jestes z Wawy to moge Ci to zrobic oczywisice za friko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 wielkie dzieki kolego, jestem z Olsztyna, ale i tak licza sie checi wiec respect Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 A Ja się wpakowałem w niezła kabałe zachciało mi się zegary zeskanowac i troszkę przerobić no i oczywiście pierwsza faza spoko choć wyjecie ich nie jest wcale takie łatwe (odpięcie linki prędkościomierza ) no i jak już wszystko poskanowane to trzeba było to zmontować i w tym momencie zaczynają się schody okazuje się ze włożenie wskazówki od prędkościomierza nie jest taka łatwa sprawa nie mogę jej ustawić żeby pokazywała odpowiednia prędkość (teraz zaniża o jakieś 20 km/h) :oops: i tu moje pytanie pada Ma Ktoś na to jakiś dobry sposób żeby można było w łatwy sposób to ustawić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Znajdz spory kawalek prostej, podczep sie do kogos na hol i niech ten ktos kto Cie holuje jedzie np. 40km/h,a Ty w tym czasie zaloz wskazoweczke zeby wskazywala te 40km/h.Pozniej powtorzcie test czy u Ciebie wskazuje tak samo jak u kogos kto Cie holuje.Umowcie sie np. ze jak on Cie holuje i ma dana predkosc to Ci wtedy mignie awaryjnymi, a Ty w tym momencie zalozysz wskazoweczke. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 ja piernicze, zalozylem tego posta i zapomnialem napisac jak u mnie wyszlo, tak wiec pisze. > Gdybym wiedzial ze tyle bede musial sie z tym swinstwem nababrac , dalbym sobie spokoj, naprawde. Pociesza mnie fakt ze efekt jest super, naprawde fajnie wyszlo. W kazdym razie tez zaniza mi speed`a o 20 km/h wiec sprobuje zrobic jak napisaliscie wyzej... Mam nadzieje ze `przejdzie` Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Zaloz mniejsze kola )))) Przejdz z 15" na 14" N13 1,6 16VGTI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Znajdz spory kawalek prostej, podczep sie do kogos na hol i niech ten ktos kto Cie holuje jedzie np. 40km/h,a Ty w tym czasie zaloz wskazoweczke zeby wskazywala te 40km/h.Pozniej powtorzcie test czy u Ciebie wskazuje tak samo jak u kogos kto Cie holuje.Umowcie sie np. ze jak on Cie holuje i ma dana predkosc to Ci wtedy mignie awaryjnymi, a Ty w tym momencie zalozysz wskazoweczke. Dzieki za podpowiedz bede musial tak zrobic. Pociesza mnie fakt ze efekt jest super, naprawde fajnie wyszlo. a u mnie niestety narazie montuje zwykle tarcze bo nad nowymi musze jeszcze popracowac i potem bedzie mnie przy zakladaniu nowych czekalo to samo, ale moze jakos to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemo78 Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Młody zapodaj zdjątka bo jestem ciekawy efektu (z resztą wszyscy też) Z góry THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 11 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 Ja też wymieniałem, dla porównania oba zestawy zegarów: Efekt jest niezły ale do tego kosztowało mnie to sporo nerwów i zdrowia żeby obrotomierz, wskaźnik paliwa i prędkościomierz działały w miare sprawnie. Niestety wskaźnik paliwa padł :/ Rzeczywiście kluczem do sukcesu jest precyzja przy ściąganiu wskazówek - nie na siłę bo można rozkalibrować szpilke, oraz zaznaczenie wyjściowych pozycji każdej ze wskazówek. Jeśli ktoś się zdecyduje to doradzam zlecenie to fachowcom bo można sobie spieprzyć zegary. A swoją drogą zastanawiam się czy nie szukać i kupić oryginalnych zegarów bo niestety obrotomierz od jakiegoś czasu zaczyna świrować :/ (miał to jeszcze przed zmianą tarcz). A białe tarcze kupiłem na Allegro i szczerze mówiąc w nocy troche za słabo widać podświetlenie (kolor niebieski) - nie mam lepszej fotki. Albo plastik jest za gruby albo żaróweczki za słabe - chyba warto je zmienić na mocniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szeryf Opublikowano 11 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 ja chcę takie białe z niebieskim podświetleniem!!!! ile może to kosztować i kiedy ktoś może mi to zrobić?? proszę o kontakt!! 602491288 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 11 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 Widze że Cię nie zniechęciłem Ja już drugi raz chyba bym tego nie robił ... a identyczne zegary można kupić: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=44194318 Właśnie od tej osoby ja kupiłem swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3197 SZERYF, nie rob tego bo spieprzysz sobie zegary, Remoo podobnie jak ja, tez mial problemy, rzucalem ch*jami itd jak zakladalem te tarcze, ale o tyle dobrze ze zrobilem wlasny projekt i nie wkurza mnie w nich (moim zdaniem ) wiesniacki napis ` max tuning ` Aha, no i Remoo, mamy ten sam problem z podswietleniem, ale jak chcesz powiem Ci co zrobic zeby swiecilo w miare rowno po calych tarczach. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 A musze znowu ściągać wskazówki ?? Bo ja tak to dziękuje ... postoje Ja powtórze - tylko fachowiec zrobi to dobrze, prawie każdy mój znajomy który bawił się w wymiane tarcz coś spieprzył :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 nie, spoko, na szczescie nie musimy zdejmowac wskazowek, gdybysmy musieli tez bym sobie pomysl odpuscil Trzeba kupic takie specjalne zarowki (cale niebieskie) ktore swieca jak diody LED (bo chyba nimi sa w zasadzie) ale maja koncowke z wejsciem w normalne gniazdo `postojówki`... Ten temat byl juz poruszany, jak zmobilizuje sie zeby to zrobic to dam znac co i jak dokladniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deniro Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 MLODY-masz te zegary do sprzedania? beda pasowaly do 1.4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 Wydaje mi się że zegary się różnią w zależności od wersji silnikowej - chodzi o prędkościomierz i obrotomierz. Porównanie wersji 1.6 i 2.0 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 MLODY-masz te zegary do sprzedania? beda pasowaly do 1.4? Niestety nie, bo nie wymienialem zegarow tylko same tarcze, ale bede mial prawdopodobnie pod koniec marca albo poczatek kwietnia cale zegary od GTi, wiec przypasujemy bo daleko nie mamy raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 nie, spoko, na szczescie nie musimy zdejmowac wskazowek, gdybysmy musieli tez bym sobie pomysl odpuscil Trzeba kupic takie specjalne zarowki (cale niebieskie) ktore swieca jak diody LED (bo chyba nimi sa w zasadzie) ale maja koncowke z wejsciem w normalne gniazdo `postojówki`... Ten temat byl juz poruszany, jak zmobilizuje sie zeby to zrobic to dam znac co i jak dokladniej. Chodzi o takie "żaróweczki" ?? http://allegro.pl/show_item.php?item=47675618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 tak, dokladnie o cos takiego chodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Obawiam się że przez moje białe zegary - a raczej niebieski plastik takie światełko może się nie przebić :/ Czytałem komentarze tej firmy i nie są byzt pochlebne ... ale może kiedyś spróbuje kupić i zamontować - choć wizja rozebrania deski nie bardzo mi się uśmiecha :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 no wlasnie zamierzalem sobie wsadzic takie biale tarcze, kupilem je wlasnie od tego Pana z allegro co jest tutaj link, ale moj mechanik mi to odradzil, i widze po was ze tez to odradzacie, wlasnie ze wzgledu na to ze mozna spieprzyc te wskazowki, wiec narazie sobie to podarowalem i chyba sprzedam swoje tarcze, moze ktos chce kupic hehe biale tarcze do N14 bez obrotomierza. (cyferki czerwone) No chyba ze ktos by mi to zalozyl odplatnie jestem z wielkopolski (poznan), moze jakis fachowiec za odpowiednia suma by mi zalozyl te zegarki???? Znacie kogos takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Szukaj kogoś czułego i delikatnego A na pewno precyzyjnego bo ławo uszkodzić wskazówki i szpilki Zamowilem na Allegro diodki (biale i niebieskie) i sprobuje podmienic zwykle zarowki. Jesli cos z tego wyjdzie to zapodam zdjecie efektow na forum EDIT: Niestety lipa bo te diody sa male i pasuja tylko zamiast zaroweczek oswietlajacych dolne wskazniki (plyn, reczny, olej itp.). Natomiast zaroweczki od obrotomierza i predkosciomierza sa wieksze - takie jak podswietlenie tylnej tablicy). Ale pomoglo sciagniecie niebieskich "kondomikow" i teraz zegary swieca duzo lepiej. Fotka wkrotce. Jesli lubi ktos cukierkowe kolory to tam gdzie sa ikonki swiecace na czerwono mozna dac diode niebieska i otrzymamy piekny roz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi