Gość gosc Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam serdecznie posiadaczy Nissana Almery jestem tu tylko gościem (stąd nick), na co dzień jestem klubowiczem passata i zwracam się do Was z koleżeńską prośbą. Mój brat (chwilowo nie ma dostępu do netu) zamierza kupić właśnie takie autko i będę bardzo zobowiązany za kilka informacji na temat modelu, na co patrzeć i gdzie szukać dziury w całym przeglądając autko przed zakupem. Samochód sprowadzany z Niemiec, rocznik XII 1997, Almerka N15, 3 drzwiowa, pojemność 2000 cm3 GTi, na wyposażeniu klima, abs, centralny zamek, el szyby, immobiliser, szyberdach, przebieg wskazuje 125 000 km ale ja w to nie wierzę - Niemcy nauczyli się do czego służy śrubokręt i komputer od naszych "handlarzy". To wszystko co wiem o samochodzie. Nie wiem czy ten model też miał łańcuchowy rozrząd, jak ten silnik się sprawuje, czy można autko przebadać komputerem i na co zwrócić szczególną uwagę - będę ogromnie wdzięczny za wszelkie informacje a szczególnie może o jakimś zaufanym na forum warszawskim zakładzie gdzie na Nissanach się znają i mogą zrobić rzetelny przegląd przedsprzedażowy. Ze swej strony strony mogę zagwarantowć analogiczną pomoc teraz lub w przyszłości jeśli będzie chodziło o passata (www.vw-passat.pl mój nick: lucjusz79) wystarczy dać cynk a pomogę z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 zgaduję że o to auto chodzi http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6c95e116#273270 czytaj, własciciel się trochę napocił przy pisaniu rozrząd na łańcuchu jak w każdym SR20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 zgaduję że o to auto chodzi http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6c95e116#273270 czytaj, własciciel się trochę napocił przy pisaniu rozrząd na łańcuchu jak w każdym SR20 Zellu to chyba nie chodzi o GTI Pedroz'a ale wydaje mi sie kolego Gościu ze lepiej zrobisz jak kupisz auto z naszego klubu bo klubowicz kitu nie wciska :mikolaj: nie sugeruje ze tamtej cos jest tylko w przypadku zakupu "tu" masz dodatkową pewnosc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 zgaduję że o to auto chodzi http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6c95e116#273270 czytaj, własciciel się trochę napocił przy pisaniu rozrząd na łańcuchu jak w każdym SR20 Zapewne nie o moj. Moj ma wiekszy przebieg i zaden niemiec nie byl jego wlascicielem :-) Moj od zawsze byl w Polskich rekach A tak z ciekawosci - za ile jest do wziecia ta niemiecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 witam dzięki za odzew to rzeczywiście nie autko pedroza docelowa almerka stoi w niemcowni - brat przeliczył że wyjdzie go ok 13000 ze sprowadzeniem opłatami i instalacją gazu sekwencji tu na miejscu - a propos jak ten silnik chodzi na gazie ? aha i jeszcze jedno czy w przypadku takiego rozrządu trzeba go wymienić - podobno łańcuchowy jest dożywotni ale słyszałem też trzeba go wymienić tylko rzadziej niż zwykły - wybacznie ignorancję w tym temacie osobiście wzbraniam się przed zakupem autka w Niemczech - sam swojego paska nabyłem w Polsce trochę więcej dałem ale porządnie go sprawdziłem czego tam bym nie mógł zrobić - ale to zakup brata i jego sprawa ja mu tylko pomagam - napalił się na almerę więc będziecie mieć pewnie niedługo nowego klubowicza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 a propos jak ten silnik chodzi na gazie ? włąsnie z tym problem, to auto gazu nie znosi . Jak masz gazować to kup co innego :fuckyou: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 włąsnie z tym problem, to auto gazu nie znosi . auto czy silnik ?? bo serena na gazie chodziła mi dobrze właśnie sr20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 No wlasnie. Bo ja tez slyszalem, ze SR20DE sie gazuje dobrze. Sam co prawda na gazie nie jezdze [ Dodano: Pią 08 Gru, 2006 13:41 ] Z reszta Krizz chyba mial gaz w N15 GTi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość accerone Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Moim zdaniem gazowanie tego silnika to grzech Co do auta, musisz zwrocic uwagę na: - blachy szczegolnie tylne blotniki i przedproza do spawu z progami - jak tam sie rudy pojawi to naprawa (reperaturki + wspawanie + zabezpieczenie + lakier + tylne nadkola ) robione tak zeby miec z tym spokoj (dla siebie nie na sprzedaz koszt okolo 1000zł za 2 strony - wlasnie to przerabiam Z blach warto tez dokladnie sprawdzic cale podwozie, komore silnika, spawy na slupkach przednich, rant blachy przy tylnim zderzaku na bokach pod wlewem paliwa i symetrycznie po drugiej stroniei - tam rudy lubi wychodzic Sprawdz jak sie jezdzi czy nic nie stuka, puka i czy nie szarpie, zwroc uwagę jak wchodzą biegi. Obejrzyj dokladnie miskę olejową jezeli jest zapackana gumą jakąś albo się poci - czeka Cię wymiana (ok 200zł) Dobrze się przyjrzyj elektryce - otworz wszystkie puszki i je dobrze obejrzyj, czasami lubio sobie tam cos podgnic (ja mialem ostatnio przenoszone 3 bezpieczniki w puszcze + nowa wiązka między innymi od ABSu - bo zgnilo i nie dawalo prądu na uklad ABSu) koszt 150 zł Obejrzyj hamulce i przewody hamulcowe, jak masz np z tylu pordzewiale tarcze to prawdopodobnie czeka cię czyszczenie tloka lub jego zupelna wymiana. A tak poza tym jak juz auto zrobisz - lub kupisz zadbane - to tylko lac oleje, zmieniac filtry, klocki i tarcze i cieszyc sie rodowitym japonczykiem i jezdzić. Gaz na tym silniku zdecydowanie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witt Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Witam wszystkich! Strone Klubu Nissana i forum znalazlem niedawno, to moj pierwszy post tutaj i mam nadzieje, ze nie ostatni Moglbym prosic o troche szczegolow dotyczacych nie lubienia sie Almery GTi, SR20 i LPG? Czym to sie ma objawiac, etc. ? Jezdze takim samochodem (rocznik '96) od roku, zagazowana zostala w 2000 we Wloszech, skad tez przyjechala na stare lata do Polski. Instalacja mieszalnikowa Lovato, chyba nie z tych najbadziewniejszych, bo rurek i kabelkow ma od cholery Zero problemow na gazie, nic nie strzela, jezdzi calkiem chetnie. Fakt, ze przelaczam na gaz jak silnik juz sie troche rozgrzeje, a czerwony zakres obrotomierza odwiedzam na benzynie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawa1 Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 kolega ma zagazowana i bardzo sobie chwali:) zalezy kto gdzie i jak gazuje....a tak to wszystko lubi gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Dodam jeszcze pare słów co do pobieznych oględzin przy zakupie, więc: Obejżyj wiązki przewodów czy nie było w nich dłubane, bo potem może być trudno dojśc co i jak. Korozji możesz jeszcze szukać na tylnej klapie pod szybą i pod spryskiwaczem, p[od maską na górnej cześci pasa przedniego i po otwarciu maski na samej masce od spodu zaraz przy grillu. Osobiście zajżał bym tez pod tylne siedzenie i obejzał przewody do pompki w baku, u mnie nie łączyły ale jakoś sam doszedłem ze w tym tkwi szkopuł - niby pierdoła a zawsze może pomóc zjechac z ceny. No i koniecznie sprawdż wycieraczki na wszystkich biegach dość konkretnie. U mnie handlaż miał pecha bo zaczęło padac jak od niego wyjeżdzałem i zonk cięgna wycieraczek poszły. Handlaz na szczescie był spoko i oddał mi stuwke za ta wpadkę no i na szybko w garażu u niego prowizorycznie cięgna się zrobiło. Mam nadzieje ze zakup będzie udany, bo autko moze nie wygląda pierwsza klasa ale jeździ rewelacyjnie, i jak się o nie dba to nie ma nawet prawa się zepsuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi