Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co tak naprawde ma wpływ na spalanie LPG ???

Pawcior
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Coz, chcialem miec wieksze auto i wiekszy silnik - to teraz mam za swoje. Przeciez te 140 kucy czyms trza wykarmic - jak mi to powiedzial moj gazownik :D Aczkolwiek proby jazdy spokojnej przy niskich obrotach wcale nie dawaly oczekiwanych rezultatow..

Coz, chcialem miec wieksze auto i wiekszy silnik - to teraz mam za swoje. Przeciez te 140 kucy czyms trza wykarmic - jak mi to powiedzial moj gazownik :D Aczkolwiek proby jazdy spokojnej przy niskich obrotach wcale nie dawaly oczekiwanych rezultatow..

Ojej jak ja Cie rozumiem :/ mialem swifta i palil ok 10/100km lpg (1,6 16V) a ostatno zatankowalem sobie do pelna 34L i zrobilem 202km :(

I zalalem za 50zl starczylo na ................120km (2,32 za litr)

Tankuje w 99% na statoil

Jezdze do 3 no max 4tys obr.

ROKI, tos mnie uspokoil, ze z moja Primka nie jest jeszcze tak zle ;)

Ja tankowalem caly czas na Shellu, teraz robie przesiadke na Orlen - zobaczymy. Jak na trasie zalalem LPG z Orlenu to tak jakby autko odzylo... Czyzby Shell sie popsul...

Kiedys tankowalem na BP ale przeszedlem na Shella i lepiej sie jezdzilo, ale to bylo na gaznikowcu. Teraz zobaczymy jak bedzie sie jezdzilo na Orlenie - LPG i na Shellu Vpower - penzynka.

Gość czopochrup

a ja zatankwoalem jak zwykle na Bliskiej i cos dziwnego sie sta0 sie :D mianowicie mam juz przejechane 170 km i sie dalej zielona lampka swieci... 1 :D a nie rezerwa a juz powinna sie swiecic lol :> zoabczymy jak wyjezdze ile km zrobie... u mnie nie wazne jaki sie leje gaz orlen, bp, szel, tesco itp zawsze wchodzi tyle samo i pali mniej wiecej tyle samo jedynie teraz jakos malo spalil odziwo O_o [czujnik raczje dobrze pokazuje]

U mnie czujnik pokazuje przewaznie co chce ;) Jak jade w trasie i zapali sie rezerwa to po pewnym czasie zapala sie jedna lampka zielona. Ale jak zapali sie po tym czerwona to chwila moment i juz sie drze ze gaz sie skonczyl :D Sam gazownik nie wie dlaczego tak jest :D

A w nowym roku wszsytkim zycze jak najrzadszego odwiedzania stacji i jak najwiecej przejechanych km :)