Gość cidzej Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Witam, to mój pierwszy post na tym forum wiec chcialem wszystkich przywitac na poczatek. Przejde teraz do meritum sprawy. Mój ojciec ma WP11 z SR20de w automacie. Pokonał nim właśnie swoje pierwsze 50tys km i uznał, że najwyższa pora zmienić olej w skrzyni. Problemem jest to, że po: 1. czy przy wymianie trzeba wymienić także filtr oleju w skrzyni ?? 2. jaki i gdzi emozńa kupić filtr do tej skrzyni ?? 3. jak wygląda procedura wymiany filtra ?? z góry dziekuję za wszelką okazaną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 skrzynia M6 cvt :kosci: złoooooo :kosci: oj oj oj nie bede marudził ale lipa jestes z wawy jak nie wal na gg powiem ci krok po kroku co trzeba zrobic ale jezeli chcesz zrobic profesjonalna wymiane to troszke trzeba sie popieprzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cidzej Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 chyba za mało danych podałem - skrzynia RE4F03A - to jest WP11 - rocznik 1998 nie WP11.144 - skrzynia 4 biegowa, nie cvt - no chyba, ze sie myle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 chyba za mało danych podałem - skrzynia RE4F03A - to jest WP11 - rocznik 1998 nie WP11.144 - skrzynia 4 biegowa, nie cvt - no chyba, ze sie myle. odezwij sie na gg , a ja k jestes z wawy to wal do centrum naprawy automatów na spokojnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radzio Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Przepraszam za OT. Cidzej możesz zdradzić ila autko pali Ci gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cidzej Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 sporo 15-17L po miescie - chyba zalezy czy klima wlaczona czy nie. jest to niestety malo ekonomiczne auto do miasta, w trasie jest o niebo lepiej - w okolicach 10-11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radzio Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Trochę mnie pocieszyłeś, bo u mnie tak samo jest. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cidzej Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 kończąc tego offa to w tym aucie wystepuje duża dysproporcja w pochalnianych ilosciach paliwa miedzy miastem a trasa i choc ma tylko 4 biegi to na trasie wyada rewelacyjnie. jak go przyprowadzalismy z ojcem, jak jeszcze na benzynie jezdzil, to w trasie komp pokazywal 7,5L/100km co jest wynikiem rewelacyjnym jak dla mnie, a jak wpadlismy w miasto to 13,5 :/ kuźwa, załamaliśmy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.