Gość CrustMan Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 No własnie pytanie, czy w Almerze N16 o rozstawie śrub 4 x 114,3 można coś zrobić, zeby wstawić felgi o rozstawie 5x114,3???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 A niby jak? 4 i 5 oznacza ilosc srub a 114,3 odleglosc w mm pomiedzy srubami. Tak wiec 4 uloza sie w kwadrat a 5 w pieciokat na szybko znalazlem przyklady dla 4x100 i 5x100 abys zobaczyl roznice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Robią takie rzeczy "tuningowcy" Piasty biorą z jednego auta i do drugiego siup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrustMan Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 tzn ja rozumiem, że 4 i 5 to jest ilość śrub, to wiem, tylko własnie chodzi mi o to, czy w Almerze N16 gdzie standardowo są 4 śruby na koło, można zrobić tak aby założyć koło na 5 śrub? sęk w tym, ze znalazłem śliczne felgi aluminiowe tylko niestety występują w wersji na 5 śrub.. i stąd moje pytanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 No to ze robia to wiem, ale nie na zasadzie "czy bedzie pasowac, zeby wstawic" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Najprosciej mona to zrobic tak jak pisal Zell ewentualnie mozna jeszcze w taki sposob, ze montuje sie pierscienie redukcyjne..... tyle ze wtedy musisz sie liczyc z tym ze fele Ci troche uciekna na zewnatrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrustMan Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jeśli z tymi piastami to bezpieczny manewr (?) to sprobuje cos z tym zakombinować... Dzięki za rady!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 sęk w tym, ze znalazłem śliczne felgi aluminiowe tylko niestety występują w wersji na 5 śrub.. i stąd moje pytanie.. Witam, miałem taki sam problem były ładne felgi ale z takim włąsnie rozmiarem , w Almerze TINO wystepuja na 5 srub w rozmiarze 5x114.3 moze własnie takie rozwiazanie byłoby najlepsze, czyli dowiedziec sie czy tarcze z Tino beda pasowały do N16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Taniej i lepiej znaleźć felgi w swoim rozmiarze (ewentualnie jakieś podobne lub więcej dopłacic za lepsze), no chyba że macie sporo kasy na zbyciu i/lub dużo wolnego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.