Guest ZWIERZAK Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Witam, SZUKAŁEM W INNYCH WĄTKACH ALE NIE ZNALAZŁEM Kupiłem zegary z obrotomierzem takie jak tu http://www.allegro.pl/item150113271_liczni...ssan_micra.html tzn. dokładnie te. Mam zamontowane takie same zegary tylko bez obrotomierza i pojawiają się pytania: 1.Jaki będzie stan licznika kilometrów mój (bo jest zapisany w komputerze samochodu), dawcy (bo jest zapisany w samym liczniku) 2.Czy zwykła zamiana licznika wystarczy czy trzeba prowadzić jakieś przewody (Jak tak to ewentualnie z czego do czego w które miejsca podłączyć) Proszę o podpowiedź nie znalazłem takiego opisu na forum Dziękuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pablo_Snk Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 ZWIERZAK, Włąśnie ostatnio pytałem o to i można użyć szukajki i znajdziessz, ale widze że nowy jesteś to powiem Ci tak, że ja zmieniłem ostatnio, bo tez obrotomierza nie miałęm, ale jak podczepiłem to chodził odrazu Najpierw też tak sprawdź, a jak nie będzie działało to jeden cienki kabelek będziesz musiał puścić by odebrać impuls. a o Kilometry nie martw się zobacz czy duża różnia jak nie to będziesz widział jaka różnica jest, a jeźeli chcesz się bawić w kręcenie licznika, to też możesz, ale możesz powyłamywać takie zabepieczenia. A jak chcesz urządzeniem kręcić to da rade tylko 100km w tył Zycze miłej pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 ZWIERZAK, Włąśnie ostatnio pytałem o to i można użyć szukajki i znajdziessz, ale widze że nowy jesteś to powiem Ci tak, że ja zmieniłem ostatnio, bo tez obrotomierza nie miałęm, ale jak podczepiłem to chodził odrazu Najpierw też tak sprawdź, a jak nie będzie działało to jeden cienki kabelek będziesz musiał puścić by odebrać impuls. a o Kilometry nie martw się zobacz czy duża różnia jak nie to będziesz widział jaka różnica jest, a jeźeli chcesz się bawić w kręcenie licznika, to też możesz, ale możesz powyłamywać takie zabepieczenia. A jak chcesz urządzeniem kręcić to da rade tylko 100km w tył Zycze miłej pracy Po lifcie jest licznik elektroniczny i sie nie kreci tylko przeprogramowuje ;-) Bedzie dzialalo na zasadzie plug&play. Jeden z klubowiczow zrobil dokladnie taka operacje w micrze po lifcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SimonWarka Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Witam. Odkopuję, bo nie chcę zakładać nowego topica (niepotrzebnie). Mam wersję k11 '99 bez obrotomierza, ale z elektronicznym wyświetlaczem przebiegu. Rozumiem, że aby mieć obrotomierz muszę znaleźć nową tablicę właśnie z taką samą tylko z obrotomierzem, zamienić i już :?: Czy będzie pasować bez przeróbek :?: A może ktoś z okolic W-wy zajmuje się lub zajął by się właśnie takim przeszczepem :?: Jak wiadomo obrotomierz to dość ważna rzecz podczas jazdy - bynajmniej dla mnie. Aha, i jakie -/+ są to koszta :?: :027: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ABT Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 kup licznik z obrokiem na allegro (oczywiście ten z elektronicznym przebiegiem) Wkładasz nowy, wyciągasz stary i mieć nie musisz kombinować. A koszt zależy za ile kupisz licznik i tyle, a zlecanie komukolwiek wymiany nie ma sensu bo sam to zrobisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SimonWarka Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Zapytam jeszcze w kwestii przebiegu całkowitego - jest jakaś "pamięć" przebiegu, że po wymianie zegarów na nowe przebieg nie zostanie zmieniony :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Witek Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Witam mam pytanko zmieniłem sobie licznik na taki z obrotomierzem i przebieg przepadł czy zna ktoś w okolicy rzeszowa przemyśla zakład który zajmuje się korektą liczników elektronicznych czy zmienić przebieg trzeba w ASO??? Ile taka operacja kosztuje??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Fidel24 Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Witam, u siebie wymieniłem licznik na ten z obrotomierzem, akurat mój egzemplarz ma zbliżony przebiego do oryginału wiec mam trochę mniejszy problem ale... Dzwoniłem do ASO w Bielsku Białej poinformowano mnie, że w przypadku wymiany licznika z powodu uszkodzenia itd., montowany jest nowy licznik z przebiegiem zero, a stan z poprzedniego jest wpisywany do książki serwisowej. Ponoć można przelutować kość pamięci, ale brak mi schematu i wogóle nie wiadomo czy taka operacja jest bezpieczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.