blandman Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 sam już zgłupiałem... wydaje mi sie ze sa identyczne ale chce się upewnic. Trafił się klient na lusterko ale ma kombiaka a ja nie chcę nikomu wciskać kitów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28Darek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Niestety nie pasuja. Przerabialem ten temat osobiscie wiec to nie teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebek_poz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zdecydowanie nie pasują to jednak 2 różne auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 to znaczy, że drzwi też są inne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blandman Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 To mnie zmartwiliscie... Dzieki za porady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28Darek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 to znaczy, że drzwi też są inne?? Jezeli chodzi o "blacharke" i elementy zewnetrzne to chyba nic od W10 nie pasuje do P10. Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Nic oprócz silnika, skrzyni biegów i kilku elementów ze środka do siebie nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 nawet linka sprzegla w W10 jest dluzsza!!! sprzeglo tez inne !!! chyba te dwa auta maja tylko wspolana NAZWE PRIMERA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 jak juz poprzednicy napisali P10 i W10 to 2 rozne samochody - inne balchy oswietlenie zewnetrzne, zderzaki i wszystko to co co widac z zwenatrz (poza felgami). Jesli chodzi o podwozia to inne jest cale zawieszenie przednie i tylne, oczywiscie podloa itd, hamulce sa takie same, ale potrafia byc "pozamieniane" w wersjach silnikowych. Silnik - raczej takie same z ta roznica ze tez zdarzaja sie dziwne (jak na primere) rozwiazania - np zamontowanie sondy lambda na gwint M18 w kolektorze wydechowym - tak jak w P11 ale kolory przewodow jak w P10 Wnetrze - deska raczej taka sama tak jak i siedzienia (poza tylna kanapa ktora jest w W10 rewelacyjna) nie wiem jak tapicerki drzwi. Glosniki tez sa rozne no i jakby tego bylo malo to sa jeszcze roznice pomiedzy samochodami wyprodukowanymi w Japonii i w UK jesli chodzi o tytułowe lusterka to tez sa rozne, za to na 99% do W10 pasuja lusterka z Sunny N14, tyle ze w wiekszosci sunny bylu sterowane mechanicznie a w wiekszosci primer elektrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 nawet linka sprzegla w W10 jest dluzsza!!! sprzeglo tez inne !!! chyba te dwa auta maja tylko wspolana NAZWE PRIMERA Mógłbyś podać nr seryjny linki do W10? Moja po pół roku(oryginał do P10) jest już do wymiany. jesli chodzi o tytułowe lusterka to tez sa rozne, za to na 99% do W10 pasuja lusterka z Sunny N14, tyle ze w wiekszosci sunny bylu sterowane mechanicznie a w wiekszosci primer elektrycznie Jak sądzisz? Halogeny z Sunny N14 tez podejdą? Mi wydają sie jednakowe. Mma jeden nieoryginalny, a chciałoby sie miec komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mam takie pytanie. Zabieram się do wymiany silnika z 1,6 na 2.0. Dawcą ma byś primera kombi. Wiem że trzeba też zrobić coś w zawieszeniu bo są inne przeguby i półosie ale w tej W10 jest inne zawieszenie co da się dopasować z W10 do P10 chodzi mi o zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mam takie pytanie. Zabieram się do wymiany silnika z 1,6 na 2.0. Dawcą ma byś primera kombi. Wiem że trzeba też zrobić coś w zawieszeniu bo są inne przeguby i półosie ale w tej W10 jest inne zawieszenie co da się dopasować z W10 do P10 chodzi mi o zawieszenie silniki 2.0 z W10 i P10 sa blizniacze, ale zawieszenie, piasty, polosie i skrzynia juz nie, polosie maja rozna ilosc zebow zarowno tych do przegubow zewnetrznych jak i wejscia do skrzyni. Jakbys chcial przekladac silnik z W10 do P10 to raczej musisz wmontowac komplet - silnik, skrzynia, polosie i piasty (byc moze z zaciskami, tarczami, klockami itp) choc prawdopodobnie piasty nie podejda do P10 (rozne zawiasy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kzyhh Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam! Żeby nie zakładać nowego wątku to zapytam w tym Wspomne że w tej chwili posiadam lusterka manualne Zdobyłem ostatnimi czasy sterownik od sterowania elektrycznymi lusterkami. Po zdjęciu zaślepki gdzie powinien znajdować sie ten że właśnie sterownik znalazłem kostkę która pasuje do tego sterownika- i moje pytanie gdzie znajdę i czy wogóle znajdę kable do podłączenia lusterek- pamiętam że jak kiedyś ściągałem tapicerkę to żadnych wolnych kostek nie było. Czy możliwe że ich poprostu tam nie ma? i drugie pytanie- czy potencjometr który powinien(u mnie go nie ma) znajdujdować sie obok sterowania lusterkami służy do przyciemniania zegarów? czy może ma inna funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi