Gość psujaut Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 kto jest w stanie pokazaś (np.) fotkami w jaki sposób przestawiś zapłon w 3.0 24V6 z 95r. ja patrze i nie widzę możliwości :zly: może nie patrzę gdzie trzeba :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 kto jest w stanie pokazaś (np.) fotkami w jaki sposób przestawiś zapłon w 3.0 24V6 z 95r. ja patrze i nie widzę możliwości :zly: może nie patrzę gdzie trzeba :029: drogi kolego!! nie ma zadnej mozliwosci przestawienia zaplonu bez smt6 badz greddy e-manage ultimate. my mamy tzw COP ignition, czyli coil over plug (cewka nad swieca). przy takim systemie komputer steruje zaplonem, za jego opuznianie i przyspieszanie odpowiedzialne sa dane z czujnikow rozmieszczonych w roznych miejscach silnika - czujnik spalania stukowego, czujnik temp silnika, czujnik polozenia przepustnicy, oba czujniki polozenia walu, czujnik od walka rozrzadu, maf sensor kup smt6 to bedziemy razem kombinowac :mikolaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 dzięki Wacu jak zawsze na Ciebie można liczyć (spodziewałem się od Ciebie odpowiedzi :one: ) :mikolaj: i jak będę miał kasę to możliwe,że takie coś zakupię narazie bieda aż piszczy :zly2: ( tracę pracę -zaklad pada :029: ) ale życzę wszystkiego dobrego innym :mikolaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 pogadaj z Coobciem. on ci zalatwi smt6 w dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 A macie jakis wykres a32 z przyspieszonym zaplonem? Czy efekty moga buc takie jak u Jacy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 gdzies widzialem wykres. nie pamietam ile dawal sam zaplon, wiem ze cos pomiedzy 5 a 10 koni (kolo uzywal smt6) EDIT: o tu jest wykresik razem z opisem The green is with SMT timing advance and 13.5 A/F The red is with SMT timing advance and stock A/F the blue is with stock timing and stock A/F a to nie 5-10 koni tylko 12 koni wiecej i 9ft lb momentu. wszystko na kolach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.