Guest saint Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 Co to jest ? Do czego to jest potrzebne ? Pytam sie poniewaz chce wrzucic do mojej primerki filtr stozkowy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 To jest tłumik szmerów, zakładając stożek po prostu go wywal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest saint Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 czyli co rura i filtr i styka ? tak jak na tej fotce ? Sory za wykorzystanie foty. I jak to jest z przeplywomierzem? Sory za takie pytania ale jestem poczatkujacy a nie chce nic zepsuc jak fota nie dziala to tu jest link http://s125.photobucket.com/albums/p50/sai...kielPecyna2.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 Przepływomierz chyba masz w przepustnicy także nie widzę problemu żeby zrobić tak jak jest na zdjęciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest saint Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 A moze w innym miejscu stozek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marmor Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 A co powiecie na to ? : http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/artykuly/art_9.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Nie zgodzę się z tym artykułem - za pewne pisanym przez śmiechu wartego tjunera tzn J.Chojnackiego co już zabłysnał swoim tuningiem głowicy za bodajrze 2500zł który odjął 1koń i dodał 3Nm hehehe... Ps. żeby w pełni wykorzystać stożek to przede wszytkim trzeba go oddzielić od ciepła, od siebie dodam że bardzo dobrze reagują na niego zarówno silniki z rodziny GA14/16 no a SR20 jeszcze lepiej, jako przykład niech posłuży to co głoszą amerykanie, przykład SR20De: Moje spostrzerzenia: SR20De (na wałkach z priemry GT) + zmiany: wydech i zimny dolot ze stożkiem: No pod koniec przeczytałem coś mądrego: "Starajmy się filtr umieścić w naprawdę chłodnym miejscu komory silnikowej owiewanym intensywnie przez chłodne powietrze. Izolujmy cieplnie przewód łączący filtr z kolektorem ssącym najskuteczniej jak tylko potrafimy." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.