alkaspaw Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 budowa zaworu jest tak prosta jak konstrukcja cepa czyszczenie zajmie ci w domowych warunkach 1,5 godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhaps Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 To jeszcze dla tych którzy chcieliby sobie przypomnieć święta: TEST tzw. CHOINKOWY ;-) 1.Włączyć zapłon z wciśniętym pokrętłem zegara (to to z lewej strony zegarów) 2.Trzymać aż na wskaźniku kilometrów pojawi się "tESt" 3.Po pojawieniu się "tESt" wystartuje tryb diagnostyki wskaźników i innych informacji 4.Używać drugiego pokrętła jako przełącznika do kolejnych testów/pokazywania informacji Szczegółowy opis pokazywanych informacji w SM rozdział DI-12. Pozdrawiam noworocznie! Witam, wiem, że odgrzewam kotleta ale... no właśnie od niedawna mam navare i z ciekawości sprawdziłem co i jak no i działa tylko, że nie za wiele rozumiem. do tej pory bawiłem sie tym w fordach i jakby coś tam się pokrywa a reszta jest dla mnie czarną magią tym bardziej, że mimo starań nie mogę znaleźc SM co by go zassać. Tutaj moje pytanie prośba. Może któryś z Kolegów ma możliwość rozpisania step by step co poszczególne dane oznaczają? wiem, że jest podana temp cieczy chłodzącej, napięcie aku lub napięcie na licznikach, ale co dalej tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro78 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Heh Tego najstarsi Indianie nie wiedzą. Wiem ze jakiś ekran pokazuje na LCD obroty silnika, inny napięcie ACU, a jeszcze inny temperaturę chlodziwa. Tyle z moich obserwacji, ale co Jaki ekran nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Kolejność testów w teście "choinkowym": 1 - GAGE - test przesuwania wszystkich wskaźników wskazówkowych, trwa 10 sekund. Gdy któryś nie pracuje należy go wymienić. 2 - podświetlenie wszystkich segmentów wyświetlacza komputera podróży i wyświetlacza z zegarem 3 - podświetlenie wszystkich żarówek panela 4 - wyświetlanie statusu pamięci ROM - jeśli pojawi się FAIL należy wymienić panel 5 - nrXXXX - nieużywane 6 - wyświetlanie statusu pamięci panela - jeśli pojawi się FAIL należy wymienić panel 7 - dtXXXX - nieużywane 8 - Sc1XX - nieużywane9 - Sc2XX - nieużywane10 - EprXX - nieużywane11 - 1nFXX - rynek przeznaczenia, $1C = EUR-LHD, $23 = EUR-RHD12 - cYLXX - konfiguracja silnika, $08 = 8 cylindrów, $06 = 6 cylindrów, $04 = 4 cylindry13 - FFXXXX - nieużywane14 - tF - nieużywane15 - ot1XX - nieużywane16 - ot0XX - nieużywane17 - XXXXX - bieżąca prędkość pojazdu (MPH), “-----” - brak danych, “99999” - dane nieprawidłowe18 - XXXXX - bieżąca prędkość pojazdu (km/h), “-----” - brak danych, “99999” - dane nieprawidłowe19 - tXXXX - prędkość obrotowa silnika (RPM), “-----” - brak danych20 - F1 XXXX - wartość danych z czujnika poziomu paliwa, 000-009 = zwarcie, 010-254 = normalny zakres, 255 = brak połączenia21 - XXXC - temperatura układu chłodzenia (°C), “---” C - brak danych, “999” C - dane nieprawidłowe22 - BAt XXX - napięcie akumulatora23 - rES -X - stan przełącznika pasa bezpieczeństwa, 1 = zapięty, 0 = rozpięty24 - PA -XX - nieużywany25 - Pb -XX - nieużywany26 - PE -XX - nieużywany27 - PL -XX - nieużywany28 - P6 -XX - nieużywany29 - Pn -XX - nieużywany30 - PP -XX - nieużywany31 - PS -XX - nieużywany32 - Pt -XX - nieużywany33 - Pu -XX - nieużywany34 - P4 -XX - nieużywany35 - Puu -XX - nieużywany36 - A00XXX - nieużywany 37 - A01XXX - nieużywany38 - A02XXX - nieużywany39 - A03XXX - nieużywany40 - A04XXX - nieużywany41 - A05XXX - nieużywany42 - A06XXX - nieużywany43 - A07XXX - nieużywany44 - A08XXX - nieużywany45 - A09XXX - nieużywany46 - A10XXX - nieużywany47 - A11XXX - nieużywany48 - A12XXX - nieużywany49 - A13XXX - nieużywany50 - A14XXX - nieużywany51 - A15XXX - nieużywany52 - PA0-XX - nieużywany53 - PA1-XX - nieużywany— GAGE — Powrót do początku testów Elementy oznaczone jako nieużywane nie mają wartości serwisowej, są to sumy kontrolne poszczególnych elementów oprogramowania. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez sq9mcs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhaps Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Bardzo Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi