Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Kłopot z przednią szybą

Przemek
 Share

Recommended Posts

Jak jest mocowana przednia szyba? Jest przyklejana czy trzyma się tylko na uszczel

Jak najadę z większą prędkością na nierówności to mam wrażenie się rusza

• 11 months later...

Kiedyś widziałem podobny temat dotyczący szyby. Było tam napisane, że jest przykręcona na jakieś śrubki (jeśli dobrze pamiętam). Jeśli nic nie pokręciłem :zly: to w którym miejscu są te śrubki?

Kiedyś widziałem podobny temat dotyczący szyby. Było tam napisane, że jest przykręcona na jakieś śrubki (jeśli dobrze pamiętam). Jeśli nic nie pokręciłem to w którym miejscu są te śrubki?

niewidziałem jeszcze szyby na śrubki ale może.....

-myślę ze raczej masz klejoną orginalnie nie powinna sie odlepic no chyba że jest już inna, sprawdz po cechach na szybie jest w rogu szyby i porównaj z całym autem czy są z jednej rodziny ,sprawdz czy się rusza wejdz do auta i wypychaj ją od siebie powinna sztywno trzymać sie w uszczelce gumowej na całem obwodzie,powodzenia

• 6 months later...

Może ktoś się orientuje jak jest mocowana górna uszczelka przedniej szyby(czy jest wciśnięta, przyklejona, przykręcona?) , wiem, że boczne listwy są przykręcone na 4 małe wkręty. Po każdym deszczu mam mokro na dywaniku, na bank przecieka w lewym górnym narożniku. Wczoraj próbowałem coś z tym zrobić (silikon), ale nic to nie pomogło.