Gość rz Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 witam, jak w temacie, czyli jak zerwac folie z bocznych szyb? kupilem auto juz z przyciemnianymi ale dla mnie jest to strasznie niepraktyczne w nocy i w czasie np. deszczu, a i podobac to mi sie wogole nie podoba ma ktos jakis pomysl jak to zrobic? czy wogole jest to wykonalne przeszukalem forum ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlem, a jesli nawet byl taki temat to gdzies mi uciekl pzdr rz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebek_WWL Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 kiedys słyszłem ze suszarką podgrzewasz i schodzi ale nie wiem w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 zdjęcie folii jest banalne - musisz znaleźć początek folii i powoli odrywać pod jak najwiekszym kątem - mozna podgrzać aby łatwiej się odrywała. Resztki folii - napewno sie postrzępi- można zeskrobać żyletką a pozostalości kleju usuniesz benzyną ekstrakcyjną - ostrożnie przy uszczelkach i elelmentach tapicerki. To tyle - powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 zdjęcie folii jest banalne - musisz znaleźć początek folii i powoli odrywać pod jak najwiekszym kątem - mozna podgrzać aby łatwiej się odrywała. Resztki folii - napewno sie postrzępi- można zeskrobać żyletką a pozostalości kleju usuniesz benzyną ekstrakcyjną - ostrożnie przy uszczelkach i elelmentach tapicerki. To tyle - powodzenia. no to nie pozostaje nic innego niz isc i sprawdzic a czy z szyba nic sie nie stanie jak potraktuja ja benzyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 To chyba łatwo schodzi - widziałem w TV4 Drogówka - goście ściągali przy policji bo chcieli im zabrać dowód rejestracyjny szło im to bardzo sprawnie na drzwiach opuszczali trochę szybę i darli od góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 czy z szyba nic sie nie stanie jak potraktuja ja benzyna? nic się nie stanie - ja nawet kiedyś jechałem "nitro" ale jest bardzie szkodliwe w przypadku dotknięcia/kapnięcia na plastik lub tapicerkę więc benzyna ekstrakcyjna jest bezpieczniejsza. Grunt to dobra szmata - najlepiej pielucha tetrowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 No ale uważaj jak to robić chcesz teraz, bo zimno na polu to tak łatwo w "zimie" nie chce schodzić, ale proponujesz albo suszarke, ale lepsze są wentylatory elektryczne, dmucha ciepłym powietrzem i zaraz będzie ciepłe i zacznie schodzić powoli, i lepiej zrób odrazu tą benzyną, bo jak wyjedziesz na móz z tym klejem na szybie to znów potem problemy zeby zedrzeć klej. A i możesz popatrzeć są na stacjach lub w sklepachm motoryzacyjnych płyny, do czyszczenia kolega kupił kiedyś takie cos do ściagania taśmy bo zostały resztki i nie chciał drapac to kupił płyn i przetarł i elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 dzieki za pomoc. bede to robil w garazu gdzie jest w miare cieplo a jesli nie da rady to poczekam na cieplejsze dni pzdr rz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 dzieki za pomoc. bede to robil w garazu gdzie jest w miare cieplo a jesli nie da rady to poczekam na cieplejsze dni pzdr rz Punkty pomógł przyznaj a nie dziękuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.