Coobcio Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 W warszawie na tej ulicy którą do wilanowa się jedzie jest zaklad (przy sklepie z akcesoriami du nurkowania) o ile dobrze pamietam to 70 zł biorą za taką uslygę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrustMan Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Generalnie chyba każdy jeden warsztat zrobi coś takiego za około 50 - 100 zł max.. mi wywalili kata za 70 zł Bartek_Almera - a u kogo robiłeś chipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 tylko kata zabierajcie bo za jakieś 150zł można go pogonić!!! czasmi cwaniaki po wycięciu chowają go żebyś czasami sobie nie przypomniał żeby go wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 najpierw trzba go zamieść z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 najpierw trzba go zamieść z podłogi I wrzucić do rzeki coby ostudzić go po operacji palniko wycinającej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_almera Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 No to co mam go z warsztatu zabrać czy nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 zabieraj - zerknij na allegro co się dalej robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 tylko on nie jest wycinany tylko wytłukiwany młotkiem /meslem i zostaje z niego kupka gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavOK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 ta kupka gruzu jest dość cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_almera Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Nie rozumiem to co ja mam z tego warsztatu wynosić? - gruz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 misie wydaje że z tej kupki gruzu nic się nieda zrobic ja jeszcze swojego niewywaliłem mam umuwiony termin na sobote ale tłumikarz juz mi powiedział koszt wywalenia 100-120zl zalezy jak duzo roboty oraz kat do wywalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Nie rozumiem to co ja mam z tego warsztatu wynosić? - gruz??? Tak gruz, jakieś cegły i kamienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 całe kupują ale rozwalone młotkiem - wątpię.Wywalenie kata polega na odkęceniu 8 śrubek wybicu kata, posmarowaniu przylgni między śrubkami pastą do wydechówi skręceniu i finito - 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavOK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 może i na allegro nie kupią ale gdzie indziej kupią, trza tylko wiedzieć gdzie sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrustMan Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 nie rozumiem tylko jednego, kto miałby kupować pył, tudzież kawałki katalizatora??? co oni to później kropelką sklejają czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 chodzi o to ,że są fachmani co ozdyskują z katalizatorów platynę???? czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 W katalizatorze zwarta jest platyna, sa firmy na rynku, ktore zajmuja sie odzyskiwaniem jej, podobno niezła kasa z tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrustMan Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 aaaa, no chyba że tak... hehe to moze jakiś interesik... zaraz poszukam jakiejś maszyny do odzyskiwania platyny z resztek katalizatorów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_almera Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Mam już wyjęty katalizator! Samochód chodzi o niebo lepiej, zwłaszcza, że jest stuningowany. Z warsztatu wynisłem gruz który znajduje sie w katalizatorze, powiedzcie mi co mam z nim teraz zrobić, komu mogę sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavOK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 http://www.google.pl/search?hl=pl&q=sk...+Google&lr= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubeusz Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 tylko on nie jest wycinany tylko wytłukiwany młotkiem /meslem i zostaje z niego kupka gruzuNo wlasnie... A nie lepiej wyciac i wspawac rure? Zawsze bedzie mozne wrociec do kata gdyby byla taka potrzeba bez koniecznosci kupowania nowego. Aaaa... i jeszcze jedna rzecz przyszla mi do glowy. Mianowicie, czy zdemontowanie katalizatora nie ma zadnych negatywnych skutkow dla turbiny? Wszak fabrycznie pracowac powinna w innych warunkach. Pozniej sie zalaczac w sensie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Wywalenie kata powinno wydłużyć życie turbinie ze wzgędu na mniejsze siły działające na wirnik (dopychające go). Ps. czytaj uważnie a 2,2 Di katalizator jest przykręcony do turbiny i znajduje sie w obudowie z żeliwa - nie sposób go wyciąć i wstawić rurkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubeusz Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Wywalenie kata powinno wydłużyć życie turbinie ze wzgędu na mniejsze siły działające na wirnik (dopychające go).Ps. czytaj uważnie a 2,2 Di katalizator jest przykręcony do turbiny i znajduje sie w obudowie z żeliwa - nie sposób go wyciąć i wstawić rurkę... O widzisz, teraz jestem madrzejszy Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 tak sobie czytam i czeoś nie kumam, przecież w n16 silnik 2.2tddi ma 110KM i ok 230Nm jak to jest że po chipie są takie małe przyrosty, we wrocku sa 2firmy i one spokojnie 135/138KM wyciągają i 300Nm I jeszcze jedno czym ten silnik w almerze różni sie od tego w Xtrialu 130Konnego(czy coś koło tego) Kminie sobie przywieżć N16 ale taką z martwym silnikiem i ten od Xtriala wsadzić i chipa walnać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Co do przyrostow to moze nie sa imponujace bo chipem mozesz tylko paliwko podlac, a np w vw chip tez podniesie doladowanie turbiny. Silnik 110km od 136km rozni sie systemem zasilania. W mocniejszym jest juz chyba common rail. Taki swap moze byc trudny bo sa inne komputery sterujace. W 110km jest bosch a w 136 denso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi