lukas3035 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jest cos takiego w tego typu autach co przypomina o włączonych swiatłach mijania podczas otwarcia dzwi po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Nie potrzebuje porad jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jest. Ja mam to na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 W każdej setce to było jeśli mi się dobrze wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Mi się też tak wydaje. Może poprostu koledze się bezpiecznik skopcił albo któryś z czujników w drzwiach zawilgociał i nie podaje sygnału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgadza sie , ja też to mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jeżeli czujnik w drzwiach to tylko kierowcy, ale przy okazji niezapalało by się oświetlenie wnetrza. Jeśli bezpiecznik to coś jeszcze by niedziałało coś co jest na tym samym obwodzie. Możliwe,że sam buzer nie działa lub jest gdzieś rozłączony. Trzeba go zlokalizować i podłączyć bezpośrednio do zasilania 12V i zobaczyć cz ożyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Hmm... myślę, że czujnik ma z tym związek. Swego czasu w Micrze miałem tak, że czujnik zawilgociał i nie wyłączało się oświetlenie wnętrza a buzzer nie piszczał na włączonych swiatłach. Dlaczego? Nie wiem. Zawilgocony był ten od kierowcy, także wyglądało to tak jakby były 2 czujniki w 1 działające troszkę niezależnie od siebie. Także wykręć może ten czujnik od strony kierwcy, zdejmij z niego gumę ochronną, wyczyść go jakimś WD40 etc, wysusz w domu, załóż spowrotem gumę, w kostki napryskaj troszkę WD40, poczej aż wyparuje a w międzyczasie wyczyść miejsce mocowania czujnika, podłącz go, przykręć i sprawdź czy działa. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtasnissan Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja tez to mialem dzialalo mi to latem co jakies czas teraz juz wolgole ani razu nie slychalem od jakiegos czasu moze ktos wie gdzie on sie znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja tez to mialem dzialalo mi to latem co jakies czas teraz juz wolgole ani razu nie slychalem od jakiegos czasu moze ktos wie gdzie on sie znajduje Jeśli dobrze pamiętam, to chyba jest to taka czarna kostka przykręcona do licznika, od wewnętrznej strony. Jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jeśli chodzi o czujnik od oświetlenia czyli włączania również buzera to jest on na słukpu pod zamkiem lub na słupku przy zawiasach drzwi. Jest czarny powlekany gumą. Można go rozebrać, bo mógł w środku zaśniedzieć i trzeba go będzie przeczyścić papierkiem a kostki jeśli będą zaśniedziałe to najpierw igłą a później jakimś środkiem do styków. Jak go rozbierzecie to w środku może być sprężynka która pękła. Jak mam być szczery to nie warto go reanimować, bo ja np ostatnio kupowałem taki w ASO Opla i kosztował aż 20pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 bo ja np ostatnio kupowałem taki w ASO Opla i kosztował aż 20pl Nice, ja chyba będę musiał moje wymienić bo cosik mi ta guma się podarła i boję się, że mi się woda w nie dostanie. Muszę podjechać do ASO i zapytać w jakiej to jest u Nas cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Johny jak swój zdejmiesz to podeślij mi fotke lub tuzamieść to zerkne na niego, bo mam 1 czy 2 od mitsu a to też japoniec, więc mogą być bardzo podobne i bym Ci je wysłał pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtasnissan Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ten buzer to chyba raczej nie jest razzem z czujnikiem mushroom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Razem z nim nie jest, ale bierze z niego sygnał a dokładniej mase z tego w drzwiach kierowcy dlatego zapewne w czujniku od strony kierowcy jest kostka 2pinowa (z dwoma kablami) jeden do czujnika a drugi do oświetlenia kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Mrozu on wygląda chyba tak samo jak ten co mam w Micrze a zdejmę go dopiero za kilka dni bo teraz nie mam czasu za dnia żeby cokolwiek przy Nysce zrobić a jak jest ciemno to nie chce mi się już bawić ale spoko zdejmę go i obstrykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Krańcówka nie zając nie ucieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas3035 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Coraz ciekawsze rzeczy piszecie Ide wykręcić krańcówke od kierowcy i może uda sie przeczyścić a co co do samego buzera to jest za licznikiem, obym nie musiał sie do niego dostawać. Ps. jak by tu wrzucić fotke. [ Dodano: Sro 10 Sty, 2007 18:33 ] Od kierowcy 3 przewodziki a od padarzera 1 Od kierowcy masa z odudowy na jeden kabelek po otwarciu Pomiedzy dwoma pozostałymi nastepuje styk po otwarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Od kierowcy 3 przewodziki a od padarzera 1 Od kierowcy masa z odudowy na jeden kabelek po otwarciu Pomiedzy dwoma pozostałymi nastepuje styk po otwarciu Jeden na który przechodzi masa jest od np. oświetlenia a dwa następne np. do buzera lub na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 A że skleroza nie boli to qrna zapomniałem podjechać dzisiaj do ASO w Człuchowie. Muszę sobie gdzieś na kartce zapisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 A że skleroza nie boli Nie boli ale nachodzić się trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 nachodzić się trzeba Chyba z domu do samochodu i z samochodu do innego punktu docelowego ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas3035 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Już dałem mu rade looknołem do serwisówki i wiem który kabelek jes do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 No i jak dziła czy nie :?: Jak tak to napisz co zrobiłeś i jakie były Twoje konkretne działania? Poprostu napisz co zrobiłeś, że nie działało a działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas3035 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Generalnie to był odpięty za licznikiem Poprzedniego właściciela denerwował to go odłaczył. Troche fotosów z tej walki http://img156.imageshack.us/my.php?image=buzzer1rh6.jpg http://img156.imageshack.us/my.php?image=buzzer2ap6.jpg A oto sam buzer http://img440.imageshack.us/my.php?image=buzzer3el1.jpg krańcówka z dzwi od kierowcy http://img295.imageshack.us/my.php?image=kracwka1ik8.jpg http://img295.imageshack.us/my.php?image=kracwka2un4.jpg Powodzonka temat uważam za zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi