Gość Michał_Konin Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 ogólnie jest lipa na maxa poniewaz mieszkam w raczej zacofanym jesli chodzi o branżę motoryzacyjną mieście czyli w Koninie i mam problemy cokolwiek zrobić z tym problemem.proszę o jakąś radę... bullet@konin.lm.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaroW Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Dość daleko od Konina ale szukaj w: BENDIKS w Siedlcach (nr tel. weź z informacji) lub MODUŁ Częstochowa tel. 34/361 61 66 Mają tam alternatory i części do alternatorów prawie do każdego Japończyka. pzdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mnie też siadł 2 miesiące temu i ledwie dojechałem ale dojechałem do elektryka samochodowego no i za 2 godziny wyjechałem już autem. Przewinął alternator, zapłacilłem 180 zł. Tyle że to było w Zielonce p/wawą. A jak bym sam wymontował to jeszcze mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 Było wezwanie serwisowe dotyczące tych alternatorów. Ja właśnie jestem w sporze z Nissan Polska, bo chłopcy nie ogłosili tego. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 te alternatory to chyba jakas choroba tych maxima. na szczescie mnie sie to jeszcze nie trafilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 Alternatory to choroba QX 96 - 98 - Hitachi wsadziło kiepskie diody i alternator jest do wymiany - mostek z diodami w serwisie circa 2800 PLN - sama część i robocizna . A do tego to badziewie jest tylko na Zachodzie i sprowadzenie trwa 5 dni. Znam to z autopsji. Twoja nie była felerna, miałeś szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 no narazie chodzi ale powoli co inne sie sypie, jednak staram sie robic na bierzaco aby nie nazbieralo sie zbyt wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 U mnie w J30 uzwojenie dostało przebicia gość od ręki we wspomnianej firmie bendiks wlutował mi nowe (przewiniete ) chodzi do dzić polecił bym odrazu załozyc nowe łozyska bo u mnie stwierdził ze sa ok i teraz alternator troche pogrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Ja ma 98 i tez mi poszedl... wymienili za darmo w serwisie bo bylo wycofanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hero Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Alternatory to choroba QX 96 - 98 - Hitachi wsadziło kiepskie diody i alternator jest do wymiany - mostek z diodami w serwisie circa 2800 PLN - sama część i robocizna . A do tego to badziewie jest tylko na Zachodzie i sprowadzenie trwa 5 dni. Znam to z autopsji. Twoja nie była felerna, miałeś szczęście. Ja ostatnio tez mialem z tym zabawe Wracajac z znad morza do Warszawy, alternator padl mi pod Ostroda... Naprawa zajela ok 2 dni poniewaz musieli w warsztacie w Ostrodzie sciagnac nowy mostek do alternatora. Naprawa - czesci+robocizna - 350 pln. Wszystko pieknie,wrocilem do Wawy i po 1 dniu zaczely mi pulsowac swiatla w czasie pracy silnika...Coz,objaw oczywisty po upewnieniu sie przy pomocy voltomierza pojechalem na wymiane regulatora napiecia Kolejne 350 pln Jak widac czasem alternator potrafi niezle namieszac hehe Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 znam to uczucie juz tak mialem alternator zdechl wszystko zgaslo ,,i pchalem golfa 2 jeszcze w polsce 3 km,,,,,,,,, :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 znam to uczucie juz tak mialem alternator zdechl wszystko zgaslo ,,i pchalem golfa 2 jeszcze w polsce 3 km,,,,,,,,, :evil: wojtek, to to przypakowany jestes. potraktuj to jako darmowa rozgrzewke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 jak to mowia trening czyni mistrza :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 jak to mowia trening czyni mistrza :wink: +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hausmeister Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 witam dwa tygodnie temu całkowicie poszedł alternator i oddałem go do elektromechanika 2 dni i gotowy 200zł wymienił wnim wszystko szczotki łozyska i te j**ane jakies diody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 trochę kwota mało adekwatna do wymienionych elementów, tyle powinny kosztować same elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Sam regulator napięcia coś pod 200 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi