Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Siadł mi alternator w Maximie 97 3.0 V6 wersja USA POMOCY ;)

Guest Michał_Konin
 Share

Recommended Posts

Guest Michał_Konin

ogólnie jest lipa na maxa poniewaz mieszkam w raczej zacofanym jesli chodzi o branżę motoryzacyjną mieście czyli w Koninie i mam problemy cokolwiek zrobić z tym problemem.proszę o jakąś radę... bullet@konin.lm.pl

Dość daleko od Konina ale szukaj w: BENDIKS w Siedlcach (nr tel. weź z informacji) lub MODUŁ Częstochowa tel. 34/361 61 66

Mają tam alternatory i części do alternatorów prawie do każdego Japończyka.

pzdr

M

Mnie też siadł 2 miesiące temu i ledwie dojechałem ale dojechałem do elektryka samochodowego no i za 2 godziny wyjechałem już autem.

Przewinął alternator, zapłacilłem 180 zł. Tyle że to było w Zielonce p/wawą.

A jak bym sam wymontował to jeszcze mniej

• 6 months later...
Guest Przedszkolak

Było wezwanie serwisowe dotyczące tych alternatorów. Ja właśnie jestem w sporze z Nissan Polska, bo chłopcy nie ogłosili tego. Pozdro

te alternatory to chyba jakas choroba tych maxima. na szczescie mnie sie to jeszcze nie trafilo

Guest Przedszkolak

Alternatory to choroba QX 96 - 98 - Hitachi wsadziło kiepskie diody i alternator jest do wymiany - mostek z diodami w serwisie circa 2800 PLN - sama część i robocizna . A do tego to badziewie jest tylko na Zachodzie i sprowadzenie trwa 5 dni. Znam to z autopsji. Twoja nie była felerna, miałeś szczęście.

no narazie chodzi ale powoli co inne sie sypie, jednak staram sie robic na bierzaco aby nie nazbieralo sie zbyt wiele

Guest Patrol 260

U mnie w J30 uzwojenie dostało przebicia gość od ręki we wspomnianej firmie bendiks wlutował mi nowe (przewiniete ) chodzi do dzić polecił bym odrazu załozyc nowe łozyska bo u mnie stwierdził ze sa ok i teraz alternator troche pogrywa.

• 3 weeks later...
Alternatory to choroba QX 96 - 98 - Hitachi wsadziło kiepskie diody i alternator jest do wymiany - mostek z diodami w serwisie circa 2800 PLN - sama część i robocizna . A do tego to badziewie jest tylko na Zachodzie i sprowadzenie trwa 5 dni. Znam to z autopsji. Twoja nie była felerna, miałeś szczęście.

Ja ostatnio tez mialem z tym zabawe :) Wracajac z znad morza do Warszawy, alternator padl mi pod Ostroda... :) Naprawa zajela ok 2 dni poniewaz musieli w warsztacie w Ostrodzie sciagnac nowy mostek do alternatora. Naprawa - czesci+robocizna - 350 pln. Wszystko pieknie,wrocilem do Wawy i po 1 dniu :) zaczely mi pulsowac swiatla w czasie pracy silnika...Coz,objaw oczywisty :) po upewnieniu sie przy pomocy voltomierza pojechalem na wymiane regulatora napiecia :) Kolejne 350 pln

Jak widac czasem alternator potrafi niezle namieszac hehe

Pozdro

Guest WOJTUSMAXIMUS02

znam to uczucie juz tak mialem alternator zdechl wszystko zgaslo ,,i pchalem golfa 2 jeszcze w polsce 3 km,,,,,,,,, :evil:

znam to uczucie juz tak mialem alternator zdechl wszystko zgaslo ,,i pchalem golfa 2 jeszcze w polsce 3 km,,,,,,,,, :evil:

wojtek, to to przypakowany jestes. potraktuj to jako darmowa rozgrzewke

• 5 years later...
Guest hausmeister

witam dwa tygodnie temu całkowicie poszedł alternator i oddałem go do elektromechanika 2 dni i gotowy 200zł wymienił wnim wszystko szczotki łozyska i te j**ane jakies diody

trochę kwota mało adekwatna do wymienionych elementów, tyle powinny kosztować same elementy