Tomaszo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam! Mam takie pytanko gdzie w P12 jest zlokalizowany czujnik deszczu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 przeważnie montuje sie go przed lusterkiem srodkowym, może byc ukryty w tych zaciemnionych strefach szyby czołowej. Chyba w p12 też tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 ostanio gdzieś mówili że jeszcze nie ma takiego czujnika który dobrze by działał zawsze jest jakieś opóźnienie albo wycieraczki pracują bez sensu albo jak stoimy to woda zalewa nam przednią szybę a wycieraczki stoją... podobno te w mercedesach sa najbardziej inteligentne te czujniki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 w auto-świat ale to prawda że te czujniki potrafią być denerwujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 nie gdzieś w TV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 a ja to widziałem w przedostatnim auto świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorzgda Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 a mnie najbardziej wkurza, że nie można tego czujnika wyłączyć i ustawić na cyklicznego wycierania, co kilkanaście sekund ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clex Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 ja praktycznie jezdze tylko na czujniku, moim zdaniem czulosc jest dokladnie taka jaka powinna byc. cykliczne oczywiscie mozna sobie ustawic tak jak w kazdym aucie (lacznie z doregulowaniem czestotliwosci cykli), zakres regulacji jest calkiem przyzwoity w porownianiu z innymi autami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorzgda Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 można ?? z tego co wiem to jak masz czujnik to sie nie da już nic zrobić, poza ciągłą pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clex Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 raz do dolu czujnik, druga pozycja praca przerywana, trzecia ciagla. do tego pokretlo ktore reguluje szybkosc pracy wycieraczek ew. czulosc czujnika (w zaleznosci od tego w jakim polozeniu jest dzwignia). tak jest przynajmniej w moim aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 a mnie najbardziej wkurza, że nie można tego czujnika wyłączyć i ustawić na cyklicznego wycierania, co kilkanaście sekund ... Czujnik mozna wyłaczyc a jak jest właczony to można ustawi jeszcze jego czułośc Bardzo dobra rzecz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A czy ktoś wie gdzie dokładnie umieszczony jest ten czujnik deszczuw primerze p12? Czy w szybie czy też pomiędzy lusterkiem a szybą. Mam taką szybę i lusterko samościemniajace się. Szyba mi pękła i nie wiem czy kupić i wstawić szybę uzywaną czy nową, stąd moje pytanie odnośnie umiejscowienia tego czujnika. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam użytkowników P12. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xthor Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Czujnik jest w miejscu w którym zamocowane jest lusterko wewnętrzne do przedniej szyby- pod plastikową osłoną. Osłona ta składa się z 2 części. Należy ją lekko podważyć i dostaniesz się do czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi