Tomaszo Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 Witam! Mam takie pytanko gdzie w P12 jest zlokalizowany czujnik deszczu?? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 przeważnie montuje sie go przed lusterkiem srodkowym, może byc ukryty w tych zaciemnionych strefach szyby czołowej. Chyba w p12 też tam jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 ostanio gdzieś mówili że jeszcze nie ma takiego czujnika który dobrze by działał zawsze jest jakieś opóźnienie albo wycieraczki pracują bez sensu albo jak stoimy to woda zalewa nam przednią szybę a wycieraczki stoją... podobno te w mercedesach sa najbardziej inteligentne te czujniki:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 w auto-świat ale to prawda że te czujniki potrafią być denerwujące Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 nie gdzieś w TV... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 a ja to widziałem w przedostatnim auto świat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorzgda Posted January 11, 2007 Share Posted January 11, 2007 a mnie najbardziej wkurza, że nie można tego czujnika wyłączyć i ustawić na cyklicznego wycierania, co kilkanaście sekund ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
clex Posted January 11, 2007 Share Posted January 11, 2007 ja praktycznie jezdze tylko na czujniku, moim zdaniem czulosc jest dokladnie taka jaka powinna byc. cykliczne oczywiscie mozna sobie ustawic tak jak w kazdym aucie (lacznie z doregulowaniem czestotliwosci cykli), zakres regulacji jest calkiem przyzwoity w porownianiu z innymi autami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorzgda Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 można ?? z tego co wiem to jak masz czujnik to sie nie da już nic zrobić, poza ciągłą pracą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
clex Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 raz do dolu czujnik, druga pozycja praca przerywana, trzecia ciagla. do tego pokretlo ktore reguluje szybkosc pracy wycieraczek ew. czulosc czujnika (w zaleznosci od tego w jakim polozeniu jest dzwignia). tak jest przynajmniej w moim aucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 a mnie najbardziej wkurza, że nie można tego czujnika wyłączyć i ustawić na cyklicznego wycierania, co kilkanaście sekund ... Czujnik mozna wyłaczyc a jak jest właczony to można ustawi jeszcze jego czułośc Bardzo dobra rzecz :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek1000 Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 A czy ktoś wie gdzie dokładnie umieszczony jest ten czujnik deszczuw primerze p12? Czy w szybie czy też pomiędzy lusterkiem a szybą. Mam taką szybę i lusterko samościemniajace się. Szyba mi pękła i nie wiem czy kupić i wstawić szybę uzywaną czy nową, stąd moje pytanie odnośnie umiejscowienia tego czujnika. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam użytkowników P12. Jarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xthor Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Czujnik jest w miejscu w którym zamocowane jest lusterko wewnętrzne do przedniej szyby- pod plastikową osłoną. Osłona ta składa się z 2 części. Należy ją lekko podważyć i dostaniesz się do czujnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts