dzemik Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Przechyłomierz wbrew pozorom jest dobry na psychikę kierowcy. Walimy pod górę, pocimy się , nie wierzymy że wjedzie i patrzymy na przechyłomierz , a tu co - dopiero 27 st. Nie jest tak źle No i przede wszystkim obserwowanie przechyłu bocznego , który jest groźniejszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość W9HAPPY Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam kolegę widzieliśmy sie ostatnio na stacji w Wawieposzukaj na allegro ( wpisz przechyłomierz ) zapewne o to ci chodzi Pozdrawiam No własnie na allegro nic niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Są na allegro . Wpisz w wyszukiwarkę allegro - przechyłomierz albo klinometr. Tu masz przykładowy link: http://www.allegro.pl/item176499825_hit_4x...obacz_foto.html Są tam wystawione takie , które pokazują pochylenie poprzeczne i wzdłużne, niektóre mają podświetelenie - dobre w nocy . Sa też takie z kompasem Ja w Terrano używam przechyłomierza , dodatkowo mam funkcję która pozwala mierzyć przebytą wysokość w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość W9HAPPY Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Są na allegro . Wpisz w wyszukiwarkę allegro - przechyłomierz albo klinometr. Tu masz przykładowy link: http://www.allegro.pl/item176499825_hit_4x...obacz_foto.html Są tam wystawione takie , które pokazują pochylenie poprzeczne i wzdłużne, niektóre mają podświetelenie - dobre w nocy . Sa też takie z kompasem Ja w Terrano używam przechyłomierza , dodatkowo mam funkcję która pozwala mierzyć przebytą wysokość w pionie. Własnie wpisywałem i nic ale dzięki za link teraz znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość navara Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 w norauto widziałem w wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 albo poszukac na zlomie ... ze starego pajero ... jest w komplecie Termometr, przechy... (to od wychylu wzdluznego/poprzecznego) i wysokosciomierz ... taki barometryczny ... mialem cosik takiego w mitsu ... fajnie kulka gonila przy hamowaniu :-) .. potrafila miec bezwladnosc naweto do 10stopni przy ruszaniu i 15 przy hamowaniu bez pisku ... z piskiem to raczej nie patrzylem na kulke tylko na to czy dupne czy nie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 A do kompletu panowie ROLLBAR, czyli po prostu rury z tyłu i nad kabiną - Bo zdaje się już zapomniano do czego one na początku służyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 aaa widze ze to fajny bajer ten pochylomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 aaa widze ze to fajny bajer ten pochylomierz. ....PRZECHYłomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MBL Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 od Pajaca jest ok, ale nie do D40. Jużlepiej postawic na deske żelazko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika74 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 gdzies cos kiedys chyba było o nadkolach ale za diabła znalesc nie moge :/ wie ktos moze gdzie mozna zdodyc nadkola? ( poza ASO oczywiscie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandi Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 witam nie wiem jak do d40 ale do d22 nie do zdobycia nawet w serwisie musisz szukac gdzies z rozbitych aut powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika74 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 no masz :/ ... pytanie czy w ogóle istnieje coś takiego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 pytanie czy w ogóle istnieje coś takiego...?-Nie jestem pewien czy o to chodzi ale u nas sa dostepne takie plastikowe nakladki na nadkola(zapobiegajace porysowaniu lakieru w terenie) do tego listwy boczne,narozniki na zderzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 andy ... no nie o to chodzi ... te nakladki co mowisz fajnie wygladaja na jasnym lakierze ... np. czarne na czerwoym ... sasiad mial kiedys takie w golfie II i super optycznie ... tez bym sie zainteresowal tym o co chodzi kolezance ... bo jak jezdze do domu a jet blotko to slychac jak sie syf odbija od nadkola ... ja sie zdraoie lakier to tam zawsze w pierwszej kolejnosci w autkach 4x4 wyskakuja wykwity w koilorze medalu za III miejsce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 syf odbija od nadkola-jak, to w navce nie ma wew.plastikowych nadkoli?Zgupialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika74 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 no właśnie nie ma .... a chodzi mi o to o czym pisze Gumiś... Andy-czy to co jest was chroni tylko zew. nadkola (lakier) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 czy to co jest was chroni tylko zew. nadkola (lakier) -kurcze przyznam ze nie mam pojecia.Obiecuje ze zapytam' date='ale wydaje mi sie ze tak.czy to co jest was -to nie tak ze dostepne " u was" ,bo gdy rozwazalem dopiero kupno navki to dostalem OFICJALNY katalog z akcesoriami!Wiec oferowane wszedzie gdzie sprzedawana jest przez autoryzowanego sprzedawce.Ja osobiscie prosilem o zamontowanie w/w dodatkow majace chronic lakier w terenie.Nava ma byc czarna i czarne tez beda te oslony(choc matowe)razem wyglada odjazdowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Iczka o takie NADKOLA do Navki Ci chodziło? Trzeba trochę w dół przewinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika74 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 dzieki Greg - mniej wiecej o takie..... musze sie skontaktowac z ta firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Cieszę się że mogłem pomóc jak byś zakupiła i zakładała to koniecznie zrelacjonuj co i jak i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 chodzi Wam o te nakladki ochronne na blotniki? ... ja myslalem ze o nadkola ... takie prawdziwe ... jak sie kiedys kupowalo do polonezow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika74 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Cieszę się że mogłem pomóc jak byś zakupiła i zakładała to koniecznie zrelacjonuj co i jak i za ile powiedzieli 2,5 tys.... i chroni to taczej tylko czesc zewnetrzna nadkola przed otarciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Uuuu... :/ I do tego za kawałek plastiku 2,5 tysiąca... :/ Trochę przeginają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Po ostatnich przygodach terenowych i konieczności wyciągania przez drugie auto rozważam zakup wyciągarki do D40. Przy czym zauważyłem że przyda mi się też do innych zadań w terenie: wyciągania różnych ciężkich rzeczy ze stawów, łodzi, etc. Czy muszę kupować cały zestaw ze zderzakiem, czy są też możliwości zainstalowania samej wciągary, ew. czy są takie, że tak powiem, zewnętrzne, czyli nie montowane na stałe a tylko zapinane w razie potrzeby? Czy są sterowane z pilota czy z kabiny? Nie znam tematu, proszę praktyków o porady, jakie są możliwości w tym temacie? Być może i ceny ktoś zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi