Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Akcesoria ( i nie tylko) w Navarze

Gość krzys57
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przechyłomierz wbrew pozorom jest dobry na psychikę kierowcy. Walimy pod górę, pocimy się , nie wierzymy że wjedzie i patrzymy na przechyłomierz , a tu co - dopiero 27 st. Nie jest tak źle :D

No i przede wszystkim obserwowanie przechyłu bocznego , który jest groźniejszy....

Witam kolegę widzieliśmy sie ostatnio na stacji w Wawie

poszukaj na allegro ( wpisz przechyłomierz ) zapewne o to ci chodzi

Pozdrawiam

No własnie na allegro nic niema

Są na allegro . Wpisz w wyszukiwarkę allegro - przechyłomierz albo klinometr.

Tu masz przykładowy link: http://www.allegro.pl/item176499825_hit_4x...obacz_foto.html

Są tam wystawione takie , które pokazują pochylenie poprzeczne i wzdłużne, niektóre mają podświetelenie - dobre w nocy . Sa też takie z kompasem

Ja w Terrano używam przechyłomierza , dodatkowo mam funkcję która pozwala mierzyć przebytą wysokość w pionie.

Są na allegro . Wpisz w wyszukiwarkę allegro - przechyłomierz albo klinometr.

Tu masz przykładowy link: http://www.allegro.pl/item176499825_hit_4x...obacz_foto.html

Są tam wystawione takie , które pokazują pochylenie poprzeczne i wzdłużne, niektóre mają podświetelenie - dobre w nocy . Sa też takie z kompasem

Ja w Terrano używam przechyłomierza , dodatkowo mam funkcję która pozwala mierzyć przebytą wysokość w pionie.

Własnie wpisywałem i nic ale dzięki za link teraz znalazłem

albo poszukac na zlomie ... ze starego pajero ... jest w komplecie Termometr, przechy... (to od wychylu wzdluznego/poprzecznego) i wysokosciomierz ... taki barometryczny ... mialem cosik takiego w mitsu ... fajnie kulka gonila przy hamowaniu :-) .. potrafila miec bezwladnosc naweto do 10stopni przy ruszaniu i 15 przy hamowaniu bez pisku ... z piskiem to raczej nie patrzylem na kulke tylko na to czy dupne czy nie :-)

A do kompletu panowie ROLLBAR, czyli po prostu rury z tyłu i nad kabiną - Bo zdaje się już zapomniano do czego one na początku służyły.

Gość andy gordon
pytanie czy w ogóle istnieje coś takiego...?
-Nie jestem pewien czy o to chodzi ale u nas sa dostepne takie plastikowe nakladki na nadkola(zapobiegajace porysowaniu lakieru w terenie) do tego listwy boczne,narozniki na zderzaki.

andy ... no nie o to chodzi ... te nakladki co mowisz fajnie wygladaja na jasnym lakierze ... np. czarne na czerwoym ... sasiad mial kiedys takie w golfie II i super optycznie ...

tez bym sie zainteresowal tym o co chodzi kolezance ... bo jak jezdze do domu a jet blotko to slychac jak sie syf odbija od nadkola ... ja sie zdraoie lakier to tam zawsze w pierwszej kolejnosci w autkach 4x4 wyskakuja wykwity w koilorze medalu za III miejsce ...

Gość andy gordon
czy to co jest was chroni tylko zew. nadkola (lakier)
-kurcze przyznam ze nie mam pojecia.Obiecuje ze zapytam' date='ale wydaje mi sie ze tak.
czy to co jest was
-to nie tak ze dostepne " u was" ,bo gdy rozwazalem dopiero kupno navki to dostalem OFICJALNY katalog z akcesoriami!Wiec oferowane wszedzie gdzie sprzedawana jest przez autoryzowanego sprzedawce.Ja osobiscie prosilem o zamontowanie w/w dodatkow majace chronic lakier w terenie.Nava ma byc czarna i czarne tez beda te oslony(choc matowe)razem wyglada odjazdowo.

• 2 tygodnie później...
Cieszę się że mogłem pomóc jak byś zakupiła i zakładała to koniecznie zrelacjonuj co i jak i za ile

powiedzieli 2,5 tys.... i chroni to taczej tylko czesc zewnetrzna nadkola przed otarciem :(

• 1 miesiąc temu...

Po ostatnich przygodach terenowych i konieczności wyciągania przez drugie auto rozważam zakup wyciągarki do D40.

Przy czym zauważyłem że przyda mi się też do innych zadań w terenie: wyciągania różnych ciężkich rzeczy ze stawów, łodzi, etc.

Czy muszę kupować cały zestaw ze zderzakiem, czy są też możliwości zainstalowania samej wciągary, ew. czy są takie, że tak powiem, zewnętrzne, czyli nie montowane na stałe a tylko zapinane w razie potrzeby? Czy są sterowane z pilota czy z kabiny?

Nie znam tematu, proszę praktyków o porady, jakie są możliwości w tym temacie?

Być może i ceny ktoś zna?