Gość ABT Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Wiem czytalem juz o tym ale glownie tu sa watki o wysokim spalaniu na gazie a ja mam tylko benzyne. Zwykle mi spalala okolo 6 litrow a teraz dochodzi do 8, caly czas jezdze tak samo, ten sam styl, te same trasy a teraz nawet to cieplej jest i zonk, kompa resetowalem, nic nie dalo. Podlaczyc pod kompa i sprawdzic sonde A co znaczy zem oze swirowac?? A jak trza wymienic to jak i za ile ? Dodam ze byla spawana rura tlumika (przed wyzszym spalaniem) nie wiem czy akumulator byl odpinany podczas spawania, a ponoc spawarka moze namieszac w kompie, hamulce nie zapieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 nie wiem czy akumulator byl odpinany podczas spawania, a ponoc spawarka moze namieszac w kompie To zbrodnia nawet przy Malczanie lub Syrenie - tak nie wolno. Mógł iść alternator - diody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 hmm jeszcze zalezy jaką bennyzne wlałes do baku niestety ostatnio tez mi rure spawali a nie odlaczylem aku;/ale raczej mi nic nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jeśli to było spawanie gazowe to nic moim zdaniem nie powinno się stać, Spawanie elektryczne = szkody w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 normalna benzyne sprawdzone stacje Ale zaczynam wierzyc ze aku byl nie odpiety i cos sie tam pochlastalo a tego niestety nie wiem bo nie pod moja opieka wtedy byl samochod :/ Jeszcze w sumie po odpaleniu auta z rana czuc troche jakby spaliny przez chwile, teraz tez mam wrazenie ze autko jakby tyroszke slabsze ale teraz to wszystko moze mi sie wydawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 filtry:paliwa,powietrza,mi tez wzrosło spalanie,po wymianie wszystko wrociło do normy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jestem cienki mechanik, ale co to ma wspólnego ze spawaniem wydechu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Podpinam sie do tematu Moja bestia spaliła mi ostatnio 11l na 100 :zdziw: :zdziw: :zdziw: Silnik w sumie chodzi normalnie , nic nie szarpie nie dławi, zapala na dotyk Pytanie więc - dlaczego żre jak cholera Lambda , przepływomierz :?: Świece, palec i kopułkę wymieniałem, chyba że przewody jeszcze ale to by silnik coś świrował :?: [ Dodano: Czw 24 Kwi, 2008 23:37 ] A dodam że latem w poprzednim sezonie palił mi max 8 (przy butowaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Dragomir proponuję podjechać na stację diagnostyczną i zrobić analizę spalin, wtedy będziesz już trochę więcej wiedział. Ja miałem podobny problem, ale analizna spalin nic nie wykazała. Okazało się, że miałem zapieczone zaciski hamulcowe z przodu i praktycznie cały czas jeździłem "hamując". Może warto by tez to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Dragomir, mam to samo, wymieniłem sonde i nic nie daje zostało mi wymienić przepływomierz. Napisze wam czy coś dała wymiana przepływomierza, ale raczej da, bo już wszystko próbowałem od resetowania kompa świece filtry i pali mi jak smok. na Analizie nic nie wyszło mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 wieksza ilosc korkow? krotsze odcinki ? moze to ? ja tam wiem ze dusze ja do granic mozliwosci, ale faktycznie pali wiecej niz w zeszle wakacje .. moze cos z paliwem robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Na razie wymieniłem sondę, zobaczymy co się zmieni. Zrobię jeszcze dłuższą trasę . Hamulcami bawiłem się w zeszłym roku i spalanie spadło, ale sprawdzę jeszcze czy się nie grzeją znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edzia10 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Wow a przy silniku 1,0 - 6,5 l średnio to też dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Wow a przy silniku 1,0 - 6,5 l średnio to też dużo??? Jeżeli jeździsz po mieście to raczej norma i zależy jeszcze od stylu jazdy W poprzednim roku latem na długiej trasie jadąc około 100km/h spaliła mi 5,6l/100km Tylko po zimie zawsze się coś pierdzieli :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axela szczecin Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 moja po miescie w trybie mieszanym spala mi 7-7.5l regularnie tak samo....z tym ze wiem ze wskaznik paliwa w micrach przeklamuje wiec musze kiedys zrobic dokladny test na stacji ale zawsze zapominam:) w trasie spalila okolo 6l cisnac 120-140km., wiec chyba nie jest zle....:)choc na takie malo autko mogloby byc lepiej.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 mniej to tylko maluch bedzie palil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Od jakiegoś czasu zauważam ,że paliwo ma ciut inny zapach i od tego też czasu zauważyłem zwiększone spalanie.Jakby brakowało tego kopa w zupie ,trzeba więcej cisnąć by to samo uzyskać .A może już jestem przewrażliwiony.Chyba że zauważyliście podobne zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 I wymiana sondy raczej poskutkowała, na trasie spalił mi 7l/100km Zobaczymy jak się w mieście będzie spisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Longers Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 7l benzyny na trasie to raczej sporo ciagle. moja po sprowadzeniu wziela niecale 6 ostatnio na lpg 6,1l na 100km. chyba jakas dobra partie gazu trafilem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 W sumie to był cykl mieszany, i jeszcze na korki trafiłem Okaże się dopiero jak po samym mieście zrobię z 200km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 nie ma co porownywac spalania z roku na rok... wiecej remontow, wiecej aut, wieksze korki ja juz nawet nie zliczam spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Sola Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jak spawali na nieodpiętym aku migomatem to mógł się popi... komputer, nie pozostaje nic innego niz sprawdzić w stacji npASO przez złącze EOBD, bo może ci teraz chodzić w trybie awaryjnym, ale jeśli się nie pali check engine to powinno być w porzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi