Gość kania Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 czy włączeniu klimatyzacji ma towarzyszyć włączenie obu wentylatorów na chłodnicy? Dzisiaj zauważyłem, że u mnie w Nismo tak jest i jestem ciekawy czy jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 P11.144 1.8 FULL OPCJA W tym aucie na pewno tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 U mnie jest inaczej. Wentylator chłodnicy włącza się dopiero po osiągnięciu określonej temperatury przez silnik. Włączenie klimy nie ma tu nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aptekarzpiotr Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Cześć! U mnie (P11,144) wiatraki tez się włączają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kania Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Cześć! U mnie (P11,144) wiatraki tez się włączają. Dzięki za info. Wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi a dzisiaj coś mnie tknęło i stąd pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Muszą się włączać ,żeby zapewnić odpowiednią wydajność chłodnicy wodu po włączniu klimy (oddaje ona dużo ciepła ze swojej chłodnicy, kta znajduje się przed tą od wody) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Muszą się włączać ,żeby zapewnić odpowiednią wydajność chłodnicy wodu po włączniu klimy (oddaje ona dużo ciepła ze swojej chłodnicy, kta znajduje się przed tą od wody) czasmi w niektórych autach po wlaczeniu klimy silnik aczyna sie grzac - włąśnie przez to że wiatrak od chłodnicy sie nie kręcił - u mojego taty w mazdzie 323f mieliśmy takie coś ale co to był nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.