Gość jankowski1987 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam ma problem w moim nissanie 100nx mam elektryczne szyby ale coś szwankują. Problem polega na tym że raz działają bez zarzytu a innym razem wogule nie działają (ani od pasarzera ani od kierowcy). Naprzykład jade sobie spokojnie samochodem przetworze szybe i po kilku minutach jak chcem ją zamknąć okazuje się że żaden przycisk nie reaguje .Może ktoś się spotkał z takim problemem albo wie co mogło wysiąść. Czy to może być wina sterownika tych szyb czy na przykład jakiś kabel zasilający od szyb nie łączy. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Na poczatek sprawdz przekazniki(przekaznik)od szyb,pod maska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankowski1987 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 a gdzie pod maską znajduje się ten przekaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebek_WWL Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 ja tez mam problemik z szybkami elektrycznymi a mianowice tam na szynie tzw prowadnicy jest taki plastik co trzyma krzyzak od szyb i moje pytanie jest takie czy mozna dokupic taki plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 a gdzie pod maską znajduje się ten przekaźnikNie wiem jak w 100 NX jest,poszukaj czarnej skrzynki.Powinny tam byc rozne napisy i miedzy nimi napis power window.No chyba ze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pio@ridaz-unit.pl Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 a gdzie pod maską znajduje się ten przekaźnikNie wiem jak w 100 NX jest,poszukaj czarnej skrzynki.Powinny tam byc rozne napisy i miedzy nimi napis power window.No chyba ze sie myle Ta tylko to jest bezpiecznik... Mam ten sam problem co ty !! Szyby ani drgna nx czy sunny to jeden sheet wiec jak ktorys z nas to rozwiaze, to bedzie mial rozwiazanie dla droogiego. Jesli wie ktos gdzie jest przekaznik to niech pisze, bo ja znalazlem jeden tylko pasujacy na centralce szyb w przyciskach kierowcy, a i tak nie jestem pewien czy to ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 U mnie ten przekaźnik znajduje się przy sterowniku EGR czyli przy kielichu amortyzatora, za akumulatorem. Też miałem podobny problem bo po wyjęciu silnika i włożeniu go spowrotem okazało się, że szyby wogóle nie działają i winny był ten przekaźnik. Z tym, że u mnie elektryczne szyby nie są fabryczne tylko "dołożone" i nie wiem czy przy fabrycznych ten przekaźnik jest taki sam albo chociaż podobny. Jak będę miał wolną cwilę wieczorem to zrobię zdjęcie i wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pio@ridaz-unit.pl Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 U mnie ten przekaźnik znajduje się przy sterowniku EGR czyli przy kielichu amortyzatora, za akumulatorem. Też miałem podobny problem bo po wyjęciu silnika i włożeniu go spowrotem okazało się, że szyby wogóle nie działają i winny był ten przekaźnik. Z tym, że u mnie elektryczne szyby nie są fabryczne tylko "dołożone" i nie wiem czy przy fabrycznych ten przekaźnik jest taki sam albo chociaż podobny. Jak będę miał wolną cwilę wieczorem to zrobię zdjęcie i wkleję. No no, bo ja przekaznika zadnego nie widze. Powerwindow to tylko bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 U mnie ten przekaźnik znajduje się przy sterowniku EGR czyli przy kielichu amortyzatora, za akumulatorem. Też miałem podobny problem bo po wyjęciu silnika i włożeniu go spowrotem okazało się, że szyby wogóle nie działają i winny był ten przekaźnik. Z tym, że u mnie elektryczne szyby nie są fabryczne tylko "dołożone" i nie wiem czy przy fabrycznych ten przekaźnik jest taki sam albo chociaż podobny. Jak będę miał wolną cwilę wieczorem to zrobię zdjęcie i wkleję. No no, bo ja przekaznika zadnego nie widze. Powerwindow to tylko bezpiecznik Zwykly bezpiecznik plytkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Dzisiaj miałem wolną chwilę i strzeliłem te foty. Z tym, że tak jak pisałem u mnie jest to najprawdopodobniej instalacja niefabryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarsar Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ponoć nie ma w NX przy fabrycznych el.szybach przekaźnika. Własnie takie fabryczne będe montował, więc takie info zdobyłem. A jak masz nie ori to mógł ten przekaźnik ktoś wrzucić. BTW - widzę że masz NX-a w wersji bez kata - na zdjęciach widać brak tych klamotów na kolumnie amortyzatora ,które są w wersji z katem i sgaźnikiem ster.elektronicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 BTW - widzę że masz NX-a w wersji bez kata - na zdjęciach widać brak tych klamotów na kolumnie amortyzatora ,które są w wersji z katem i sgaźnikiem ster.elektronicznie Mam kata. Te klamoty miałem ale wyje***m To był EGR, teraz jest pozaślepiane w kolektorach i jakoś tak ładniej brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foster Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Ok, a ma ktoś coś takiego, wszystko działa, silniczek pracuje, a szyba nie dźwiga się do góry, tylko trzeba jej pomóc delikatnie ręką to podjedzie... Jest to wybitnie wnerwiające, nawet jak na parking strzeżony wjeżdżam to nie opuszczam szyby kierowcy tylko otwieram drzwi bo boje się ze już jej nie podniosę, albo mi wpadnie w drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Spradź mocowanie na szynie gdzie się przesówa szyba. Qrna nie wiem jak Ci to opisać ale ja miałem też taki problem i okazało się, że wystarczyło 1 śrubkę pożądnie dokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi