Gość Ja_good Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 tak jak w temacie na wiosne badz na lato chcialbym zalozyc jakis sztywniejszy i nizszy tak o conajmniej -30 mm zawias.wyczytalem ze amortyzatory ALKO sa dosc twarde a ze ALKO sport to juz beton(i na to bym sie chyba zdecydował) . tylko nie wiem jak wyglada sprawa ze sprezynkami :/ jakiej firmy kupic tak by pasowaly bezproblemowo i czy ktos ma cos takiego zalozone u siebie i jakie odczucia :?: nieukrywam ze moja micra jet stosunkowo twarda(z tego co wyczytalem to wszytskie 4 mam amorki SACHS) ale jednak na lato po zakupie alu 14" chcialbym ja zglebic i utwardzic troszke. z gory dzieki za pomoc :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 ja mam zamontowane sprężynki progresywne obniżające o 30 mm ale firmy sie na nich nie doszukałem niestety amortyzatory są standardowe :/ i musiał bym je zmienić b nie do końca dają sobie rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja_good Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 sprężynki progresywne obniżające o 30 mm a z jakiegos konkretnego auta musze dobierac by pasowaly do micry :?: a i czy masz moze fote jak micrus wyglada po tym -30 :?: :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 aktualnej fotki nie mam przyznam ze oszołamiająco teraz nie wygląda bo jest brudna i jeździ na stalowych felgach ale jeśli nadal będziemy mieli taką zimę to wyciągne aluski troszkę od świerze i pstrykne pare fotek sprężyny miałem dedykowane do K10 gdzieś był nawet dość długi post na ten temat chłopacy pomogli mi znaleźć dostawce tych części ale przyznam ze nie było łatwo i troszkę musiałem na nie czekać :/ znalazłem tego pposta http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ht=spr%EA%BFyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Elo elo. Ja jeżdże u siebie na Platimexach -35/-35 i porównując do tego co było w serii to niebo a ziemia. Auto jest twarde, to fakt (czujesz prawie każdy dołek), ale za to świetnie trzyma się drogi szczególnie na zakrętach - zero przecylania się na boki samochodu trzyma sięjak żaba ;-) Kontakt: hubert@platimex.pl Koszt sprężyn ok 350 zł za cały komplet (przód + tył) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja_good Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Snafu, i lipass, dzieki wielkie za link i adres.napewno skozystam a co z amorkami :?: nikt nie zakladal twardszych :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.