BeWare Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam mam pytanie jak najlepiej przerobić instalacje gazową II gen bez silniczka korkowego by maximka dużo na mocy nie traciła jak i na lpg tak i na PB(sekwencja odrazu odpada)czy blos w moim silniku by cos pomógł?? A drógie moje pytanie tyczy sie tego czy wzięcie kolektorów ssących z 300zxtego z silnikiem 4 wałkowy dało by coś w przyroście mocy?? Ogólnie moja maxima jest po planowaniu głowicy która była wymuszona, i chciałbym z niej wycisnąc ok 220km czy jest to osiagalne. Czy usuniecie zaworu EGR nic nie pogorszy w tym modelu?? Jutro biore sie za bawieniem zapłonem autko jezdzi cały czas na shel V POWER. Prosze doradzcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 witaj -na początku to ci powiem,że ten v power to nic ci nie da tankuj zwykłe -będzie taniej zwłaszcza jak chcesz mieć gaz i na nim jeżdzić :!: ( wiem co piszę bo mam to przerobione na swojej maxi) a co do BLOSA to zdecydowanie polecam -też mam :diabel: i jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWare Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 A ile Ci paliła przed założeniem blosa i na blosie??Oczywisie moc zwiększy sie po założeniu blosa zarówno jak na gazie tak i na benzynie??Czy ktoś wie czy założenie kolektora ssącego z modelu 3gen wersji amerykańskiej która ma 24v i cztery wałki rozrządu coś poprawi i czy to wogóle podpasuje tak samo jak i wydechowe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 A ile Ci paliła przed założeniem blosa i na blosie??Oczywisie moc zwiększy sie po założeniu blosa zarówno jak na gazie tak i na benzynie? powiem szczerze,że nie martwi mnie spalanie bo agresywnie jeżdżę a coś za coś wiem ,że pali od 11 do 22 litrów gazu zależy jakie buty ubiorę a co do przypuszczenia czy na gazie czy na paliwie z blosem :?: to powiem ,że zdecydowanie na obu paliwach jest lepiej a to za sprawą nie zawężającej (jak w przypadku standardowej instalacji - zwężka rozpylająca mikser zaniża..); zaniżonej średnicy dolotu zimnego powietrza :diabel: [ Dodano: Pią 19 Sty, 2007 18:44 ] skorzystaj z wyszukiwarki wpisując BLOS i poczytaj co piszą koledzy i koleżanki posiadający blosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam, na początek powiem tyle że na gazie nie jeżdże ale jeździłem zwężke mam wywaloną i zrobiony dolot metodą garażową i było oki Czy usuniecie zaworu EGR nic nie pogorszy w tym modelu?? Absolutnie nic sie nie pogorszy, spokojnie możesz to wywalić Jutro biore sie za bawieniem zapłonem autko jezdzi cały czas na shel V POWER. Nie przesadź z zapłonem bo może sie źle skończyć, delikatnie na początek a co do Shel V Power to myśle że póki co to bez sensu, dopóki nie wystroisz silnika to tylko strata kasy, ja jeżdże na PB98 i czuje różnice ale auto było strojone ( tylko bardzo delikatnie ) na hamowni i według mnie teraz jest sens jazda na takiej benzynce Pozodzenia życze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly1 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 witam prosił bym was o rade w sprawie blosa jak to mam zamontować do j30.prosił bym o jakiwś foto ewentualnie prosze napisać jak to sie montóje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 witam prosił bym was o rade w sprawie blosa jak to mam zamontować do j30.prosił bym o jakiwś foto ewentualnie prosze napisać jak to sie montóje Witam kolege! Wiecej szczegolow znajdziesz w dziale LPG, tam masz foty i duzo przydatnych linkow, wiekszosc linkow pewnie opisuje BLOS w primerach i innych nissankach ale sposob ten sam. BTW: Sa fajne wtyczki do FireFox, podkresla Ci bledy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.