Gość beniki Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 witam. gdy przekraczam 3800 obrotów nastepuje buczenie az sie troche boje. Co moze byc tego przyczyną?? Posiadam Primere Combi z 2001 roku sprowadzona z Niemiec. Silnik 2 litrowy chyba 140km. Jak na ten silnik to wydaje mi sie ze tez ma slabe przyspieszenie. Nie zbiera sie od razu. Moze to ma cos wspolnego z tym buczeniem?? Przebieg 150k km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dziudak Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Po mojemu warto sprawdzić stan kata .Może być przypchany i samochód ma opory przy pozbywaniu sie spalin. W skrajnych przypadkach samochód całkiem traci moc,jakbyś mu lokomotywę podczepił z tyłu do składu .Znajomy tak miał u niemiaszków na autobanie , za 15euro wjechał na jakiś kanał i zrobił dziury w kacie a następnie go ponownie wspawał :diabel2: I co? pojechał dalej .Może się uda i u ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 mój od początku jest najgłośniejszy w przedziale 3 - 3,5 tys ale nie na tyle żeby mówić ze jest głośny. Ostatnio pracował coraz głośniej, podjechałem na kanał i się okazało że łączenie rur kawałek przed tłumikiem jest poluzowane - skorodowane. Chwila zabawy spawarką i jest miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beniki Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Po mojemu warto sprawdzić stan kata .Może być przypchany i samochód ma opory przy pozbywaniu sie spalin. W skrajnych przypadkach samochód całkiem traci moc,jakbyś mu lokomotywę podczepił z tyłu do składu .Znajomy tak miał u niemiaszków na autobanie , za 15euro wjechał na jakiś kanał i zrobił dziury w kacie a następnie go ponownie wspawał :diabel2: I co? pojechał dalej .Może się uda i u ciebie? co oznacza slow "kata" nie znam slangu motoryzacyjnego wiec nie kumam. Chodzi o jakis katalizator?? :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 chodzi o katalizator, ale nie rób w nim żadnych dziur bo to na pewno nie jego wina a poza tym masz 2 sondy lambda - niesprawnośc katalizatora objawi się świeceniem żółtej kontorlki MIL. Jedź na kanał, zatkaj wydech szmatą i zobacz gdzie wylatują spaliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beniki Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 dzieki za podpowiedz na pewno tak zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.