Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Olej Valvoline

Gość Tomasz_Primera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przy takim przebiegu nic nie powinno sie dziać.

Nie wiadomo czy był tylko raz zalany mineralnym czy cały czas.

Było sporo na ten temat że najlepiej przy przebiegach 200-300kkm lac półsyntetyk,a firma to zależy już od kazdo co chce lać :whistle:

Olej dobierany do przebiegu to chyba największy motoryzacyjny idiotyzm...

Wg tych teorii moja N15 już powinna latać na mineralnym - a nigdy tego nie zrobię. Hydrauliczne popychacze by to nieźle odczuły.

Instrukcja zaleca do mojej wersji 10W40 i taki leję.

Olej dobierany do przebiegu to chyba największy motoryzacyjny idiotyzm...

Wg tych teorii moja N15 już powinna latać na mineralnym - a nigdy tego nie zrobię. Hydrauliczne popychacze by to nieźle odczuły.

Instrukcja zaleca do mojej wersji 10W40 i taki leję.

Zgadzam się z Tobą. Widziałem samochody 17 letnie z przebiegami powyżej 200 tyś i były zalewane syntetykiem :)

Ja tam daleko szukać nie muszę, wystarczy mi wyjrzeć przez okno i widzę przed domem u sąsiada Golfa II 1.8, 1985r. Od nowości go ma, zamawiam mu nieraz olej do tego VW. Mobil 1 Rally 5W50 ;)

• 1 rok później...

Witam Wszystkich

Jak ktoś jest zainteresowany olejem Valvoline to ja posiadam jestem autoryzowanym serwisem valvoline i posiadam wszystkie oleje 5/30 5/40 10/40 15/40 i nawet skrzyń manualnych i automatycznych oraz różnego rodzaju środki do paliwa oleju płynu chłodniczego takie jak do małych nieszczelnści oraz środki do płykania silnika czy układów

współpracuje już troche z tą firmą i ludzie wracają na powtórne wymiany i chwalą oleje i środki Valvoline

Pozdrawiam

• 2 lata później...

Jak przejde z Mobila polsyntetyka na Valvoline polsyntetyk,to nic sie nie stanie?

Nic się nie stanie. Oczywiście abyś nie mieszał w między czasie z olejami róznych marek,oraz różnych rodzajów. Myślę, że możesz spróbować przejść na 10W40 Shell Helixa Ultra i podzielić się opinią z jego użytkowania.

Kolejny odświeżony temat po kilku latach przez jakub.gacek.89 i znowu to pierdzielenie na temat Shell`a :D  Poza tym w tym co piszesz jest bzdura odnośnie mieszania olejów różnych marek. Jeśli był np. Mobil, to na dolewkę możesz dolać przykładowo tego głupiego shella, ważne by się specyfikacje ze sobą zgadzały...

Chciałem ostatnio kupić olej Liqi Moly , ale sprzedawca oznajmił że nie sprowadza bo trudno go później sprzedać namówił mnie na Lucas 5W30 full syntetyc 200zł 5L .

teraz mam go w obu autach .

Zawsze przed wymianą płukanka po 10K km bez tych bajek że wydłużony czas eksploatacji itp.

PS: jeśli w nazwie jest BLEND jest to mieszanka , a syntetic tehnology nie musi oznaczać że olej w pełni syntetyczny .

UE albo Komisja Europ. jeszcze tego nie unormowały i każdy producent podciąga mieszanki lub hydrokraki pod syntetyki ...silne lobby ?

Jeśli mowa o Valvoline  to są jego w pełni syntetyczne oleje     :)

Ja tam za Chiny ludowe nie zamienię mojego sprawdzonego Balsamu na Hiper syntetyczny łolej  :)

Fergul silniki nie za bardzo lubią zmiany oleju różnych firm!!

Lobby to tak jest bardzo silne co na to poradzisz :bezradny:

Edytowane przez Edek01

Oleje można zmieniać tylko należy płukankę zalać i jest ok. Ja używam różnych lepkości olei w ciągu roku. Na lato 15w50 a na zimę 5w40. Przed wymiana leje ten dodatek liquy moly engine flush, 10 minut pracy na jałowym i można zlewać :)

Jak ktoś liczy się z wymianą silnika to można tak robić ,ja się z tym nie liczę i leje balsam co i Cobcio chwali  :D

Jakoś Motul jako olej mi nie zaimponował swoją bardzo dobrą reklamą .

Edytowane przez Edek01

Należy lać to co uznaje się za słuszne :) byle nie były to pół syntetyczne czy mineralne oleje a 90% ludzi nie zauważy różnicy jeśli nie mają zegaru od ciśnienia oleju

Ja nie leje  to co słuszne ,bo u mnie  słuszne to wymysł Ku.....y i Szatana 5W30  mizerna ochrona filmu olejowego na częściach silnika  :)

Ja leje to co sprawdzone przeze mnie i innych, na Balsamie nigdy nie miałem awarii żadnego silnika,

Ale za to miałem lśniące od czystości  wewnątrz silniki co pięknie cykały jak pszczółki   :D

Ja do kosiarki nawet tego nie naleje!!!!!!!!!

U mnie  kosiarka pracuje na Balsamie  :D

Edytowane przez Edek01

Z powodu pisania o jednym ich produktów,to by było za piękne  :D

Edytowane przez Edek01