paweleknowakowski Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 jeśli chodzi na mineralu a zalejesz półsyntetyk to może wycieków dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Przy takim przebiegu nic nie powinno sie dziać. Nie wiadomo czy był tylko raz zalany mineralnym czy cały czas. Było sporo na ten temat że najlepiej przy przebiegach 200-300kkm lac półsyntetyk,a firma to zależy już od kazdo co chce lać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Olej dobierany do przebiegu to chyba największy motoryzacyjny idiotyzm... Wg tych teorii moja N15 już powinna latać na mineralnym - a nigdy tego nie zrobię. Hydrauliczne popychacze by to nieźle odczuły. Instrukcja zaleca do mojej wersji 10W40 i taki leję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Olej dobierany do przebiegu to chyba największy motoryzacyjny idiotyzm... Wg tych teorii moja N15 już powinna latać na mineralnym - a nigdy tego nie zrobię. Hydrauliczne popychacze by to nieźle odczuły. Instrukcja zaleca do mojej wersji 10W40 i taki leję. Zgadzam się z Tobą. Widziałem samochody 17 letnie z przebiegami powyżej 200 tyś i były zalewane syntetykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Ja tam daleko szukać nie muszę, wystarczy mi wyjrzeć przez okno i widzę przed domem u sąsiada Golfa II 1.8, 1985r. Od nowości go ma, zamawiam mu nieraz olej do tego VW. Mobil 1 Rally 5W50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fazi82 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Witam Wszystkich Jak ktoś jest zainteresowany olejem Valvoline to ja posiadam jestem autoryzowanym serwisem valvoline i posiadam wszystkie oleje 5/30 5/40 10/40 15/40 i nawet skrzyń manualnych i automatycznych oraz różnego rodzaju środki do paliwa oleju płynu chłodniczego takie jak do małych nieszczelnści oraz środki do płykania silnika czy układów współpracuje już troche z tą firmą i ludzie wracają na powtórne wymiany i chwalą oleje i środki Valvoline Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 niestety ceny też kolega ma autoryzowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jummbo76 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Jak cena za ten olej? Potrzebne mi 5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.gacek.89 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Jak przejde z Mobila polsyntetyka na Valvoline polsyntetyk,to nic sie nie stanie? Nic się nie stanie. Oczywiście abyś nie mieszał w między czasie z olejami róznych marek,oraz różnych rodzajów. Myślę, że możesz spróbować przejść na 10W40 Shell Helixa Ultra i podzielić się opinią z jego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draby Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Kolejny odświeżony temat po kilku latach przez jakub.gacek.89 i znowu to pierdzielenie na temat Shell`a Poza tym w tym co piszesz jest bzdura odnośnie mieszania olejów różnych marek. Jeśli był np. Mobil, to na dolewkę możesz dolać przykładowo tego głupiego shella, ważne by się specyfikacje ze sobą zgadzały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Chciałem ostatnio kupić olej Liqi Moly , ale sprzedawca oznajmił że nie sprowadza bo trudno go później sprzedać namówił mnie na Lucas 5W30 full syntetyc 200zł 5L . teraz mam go w obu autach . Zawsze przed wymianą płukanka po 10K km bez tych bajek że wydłużony czas eksploatacji itp. PS: jeśli w nazwie jest BLEND jest to mieszanka , a syntetic tehnology nie musi oznaczać że olej w pełni syntetyczny . UE albo Komisja Europ. jeszcze tego nie unormowały i każdy producent podciąga mieszanki lub hydrokraki pod syntetyki ...silne lobby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Jeśli mowa o Valvoline to są jego w pełni syntetyczne oleje SynPower 0W-20 SynPower 0W-40 SynPower 5W-30 SynPower 5W-40 SynPower FE 0W-30 SynPower FE 5W-20 SynPower FE 5W-30 Ja tam za Chiny ludowe nie zamienię mojego sprawdzonego Balsamu na Hiper syntetyczny łolej Fergul silniki nie za bardzo lubią zmiany oleju różnych firm!! Lobby to tak jest bardzo silne co na to poradzisz Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Oleje można zmieniać tylko należy płukankę zalać i jest ok. Ja używam różnych lepkości olei w ciągu roku. Na lato 15w50 a na zimę 5w40. Przed wymiana leje ten dodatek liquy moly engine flush, 10 minut pracy na jałowym i można zlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak ktoś liczy się z wymianą silnika to można tak robić ,ja się z tym nie liczę i leje balsam co i Cobcio chwali Jakoś Motul jako olej mi nie zaimponował swoją bardzo dobrą reklamą . Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Należy lać to co uznaje się za słuszne byle nie były to pół syntetyczne czy mineralne oleje a 90% ludzi nie zauważy różnicy jeśli nie mają zegaru od ciśnienia oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ja nie leje to co słuszne ,bo u mnie słuszne to wymysł Ku.....y i Szatana 5W30 mizerna ochrona filmu olejowego na częściach silnika Ja leje to co sprawdzone przeze mnie i innych, na Balsamie nigdy nie miałem awarii żadnego silnika, Ale za to miałem lśniące od czystości wewnątrz silniki co pięknie cykały jak pszczółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Haha dobre z tym wymysłem 5w30 do vanów leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja do kosiarki nawet tego nie naleje!!!!!!!!! U mnie kosiarka pracuje na Balsamie Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) @Edek01 Myślę że panowie z mobil1 powinni Cie zatrudnić do działu PR Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez 13E7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Z powodu pisania o jednym ich produktów,to by było za piękne Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi