Gość Szymeq Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Jak juz niektórzy wiedzą - padła mi glowica w 1,7d. Mam zamiar zakupić drugi silnik... i teraz moje pytanie- czy da się wsadzić do n13 z silnikem 1,7d silnik z 2.0d z n14 ?? Jakie mogę napotkać komplikacje, jakie są różnice - w skrzyni, półosiach, poduszkach itp ?? Czekam na konkretne propozycje - doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 przekladka z 2,0 D na 2,0 TD to sporo paprania sie sporo babrania a to dlatego ze TD ma juz przepływomierz powietrza i elektroniki więcej sterującej chociażby przy pedale gazu cały ten potencjometr :/ , a w zwykłym dieslu jest tylko linka i nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 przekladka z 2,0 D na 2,0 TD to sporo paprania sie sporo babrania a to dlatego ze TD ma juz przepływomierz powietrza i elektroniki więcej sterującej chociażby przy pedale gazu cały ten potencjometr :/ , a w zwykłym dieslu jest tylko linka i nic więcej mi nie chodzi o 2.0z T - jedynie zamiana cd17 na cd20 ...... [ Dodano: Pią 02 Lut, 2007 07:55 ] ja mam nawet zdjętą główke - to w sobote cykne foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Możliwe, że jest to realne. Przecież jest model (Y10) w kórym montowano jeden i drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 W Y10 był też montowany cd17 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 dokladnie w Y10 byly silniki cd17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Teoretycznie silniki różnily sie pojemnością ... właśnei braciak mi powiedział, ze jemu sie wydaje, że to to samo ... załóżmy, że gdyby mocowania silnika były takie same i skrzynia by podpasiła to po problemie - bo pompa wtryskowa jest na silniku .... a alternator w CD20 jest tak samo wacum pompą ?? [ Dodano: Pią 02 Lut, 2007 13:17 ] bo osprzęt by został mój..... :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 CD20 ma vacuum na alternatorze. Tzn. mój z grudnia 92 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.