Gość eleser Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 http://www.euroncap.com/content/safety_rat...d1=2&id2=39 martwi was to?? najlepszy wynik to to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 mnie juz nie martwi bo przez te kilka sie juz z tym oswoiłem. od dawna wiadomo ze N15 najbezpieczniejsza to nie jest :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Konstrukcja N15 ma juz swoje pare lat, a jak sam sie przekonalem nie jest najgorzej przy wypadku :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msmarcinek Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Załamałem się !!! Dużo jeżdzę z rodzinką i myślałem że Almerka jest bezpieczniejsza przynajmniej od takiego Lanosa czy Punto a tu kicha. Może dać jakieś wzmocniena na przód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 N16 wypadła trochę lepiej bo aż 4 gwiazdki w ogólnym Ale pomimo tego wcale bym się tymi ocenami za bardzo nie przejmował.... brutalne życie często pokazuje inne oblicza... nieraz widziałem o wiele gorsze i starsze autka jak wychodziły w kraksach lepiej od tych nowoczesnych i "super bezpiecznych" :/ Nic nie zastąpi waszej rozwagi na drodze... żadne gwiazdki ENCAP :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peepuck! Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam! Jakoś specjalnie bym sie tym nie przejmował... Przypomnijcie sobie czasy kiedy nie było poduszek, łamanych kierownic i innych cudów techniki mających ratować życie i zdrowie uzytkowników samochodów. Dzisiaj auta naszpikowane elektronika i wszystkimi tymi zabezpieczeniami tez maja wypadki i giną w nich ludzie. Zauważcie, ze nowoczesne auta dysponuja wiekszymi osiagnieciami jesli chodzi o prędkość i dynamikę. Jadąc takim autem często trzeba kontrolowac prędkościomierz bo tej prędkości zupełnie sie nie odczuwa.... Co za tym idzie ludzie jeżdża szybciej i mniej bezpiecznie. Mamy taka almerke i ostatnio żona uderzyła w poloneza przy prędkości około 40-50km/h w cale jakos strasznie to nie wyglądało, pekł reflektor, pogiął sie błotnik i maska, nic sie nikomu nie stało... Jeżdze tez na codzień starym Nissanem Patrolem K160 on w tych wszystkich rankingach wypada jeszce gorzej niz almera choc wyglada naprawde jak czołg. I widziałem już takiego nissana po zderzeniu z jakimś nowoczesnym wanem. Z wana nie było co zbierać natomiast patrol był troche porysowany... Tak wiec wszystko zalerzy od punktu patrzenia. No i najważniejsza rzecz to oczywiście ROZWAGA i WYOBRAŹNIA. To drugie chyba powinno byc jakos sprawdzane na kursie prawa jazdy bo chyba 70% wypadków to głupota i brak wyobraźni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.