Gość TomP Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam jestem nowy nie mam maximy, ale jedna wpadła mi w oko, nie wiem co myśleć o tym samochodzie, może coś doradzicie. Marka: Nissan Model: Maxima Rodzaj modelu: QX SLX Rocznik: 1994 r. Przebieg: 190000 km Pojemność: 2000 cm3 Moc silnika: 140 KM Rodzaj silnika: 2000 V6 Skrzynia biegów: automatyczna Napęd: przedni Nadwozie: sedan (limuzyna) Kolor: biały Homologacja ciężarowa: Nie Ilość miejsc: 5 Liczba drzwi: 4 Cena 11900 zł Nie znam się na mechanice, przeraża mnie oznaczenie silnika v6. Zastanawiam się tak jak większość zainteresowanych laików jakie są koszty eksploatacji takiego wozu, chodzi o spalanie wymiana rozrządu koszt instalacji gazowej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 spalanie Na instalacji sekwencyjnej przy spokojniej jezdzie (w miescie) zmiescisz sie w 10-12 spokojnie (zalezy od korkow i stylu jazdy) wymiana rozrządu O ile sie nie myle jest na lancuchu wiec pozyje tyle co silnik (500 000 spokojnie) koszt instalacji gazowej Sekwencja od 3-4 tys zl, zalezy gdzie, mi powiedzieli 3400zl za sekwencje w Kusietach (czestochowa) Mozesz wrzucic gaz II gen za mniej niz 2000zl. + zapodac BLOS, chwala sobie ludzie ten uklad, nawet ktos w maximie ma z forum. Ja osobiscie zmienilem gaz II generacji na sekwencje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Kolego V6 Cie nie powinno przerazac tylko fascynowac Powiem Ci ze mialem okazje pojezdzic z 2 litrowym motorem ale w manualu i musze przyznac ze calkiem przyzwoicie chodzilo. Obawiam sie jednak, ze w automacie to juz moze tak nie ciagnac. Najlepiej jednak jak bys sie nia przejechal i zobaczyl czy Ci odpowiada. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 chwala sobie ludzie ten uklad, nawet ktos w maximie ma z forum ja mam i jestem zadowolony mowa o BLOS-ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 ja mam i jestem zadowolony mowa o BLOS-ie A juz myslalem ze chodzi Ci o to ze masz 2 litrowy motor ... ale z tego co pamietam Amerykanie nie pozwolili sobie na zamontowanie 2litrowej jednostki w swooich furach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 ja mam i jestem zadowolony mowa o BLOS-ie A juz myslalem ze chodzi Ci o to ze masz 2 litrowy motor ... ale z tego co pamietam Amerykanie nie pozwolili sobie na zamontowanie 2litrowej jednostki w swooich furach to chyba jasne i kazdy wie dlaczego NIE ehhehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 napisz jak Ci się sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 przeraża mnie oznaczenie silnika v6. pojezdzisz na V6 ,,,to jeszcze pokochasz ten napis :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.