Gość Stasheq Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 W K11 z przodu są tarcze, z tyłu bębny, z przodu trzeba wymieniać klocki, a z tyłu? Jak ogólnie zbudowane są hamulce w Micrze i co trzeba w nich wymieniać? Pierwszy samochód, wiec zbieram wiedze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 z tyłu szczeki hamulcowe,wymienia sie takze płyn :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał79 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Dokładnie tak jak napisał ryba!. Można jeszcze wymieniać tarcze hamulcowe z przodu i bębny z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Sprawdź stan tarcz i wykładzin w klockach, bo jak masz zjechane klocki to tarcze sobie niszczysz. A z tyłu szczęki żadko się wymienia A co do płynu to napierw sprawdź stan płynu w zbiorniczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 A ja w mojej k11/98 mam skorodowane przewody hamulcowe:606: W ASO zabili mnie ceną, ok 1400zł za komplet :651: Czy można jakoś taniej? I gdzie, jeśli ktoś wie proszę o info... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kocurek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 z tyłu siadają najczęściej tłoczki hamulcowe, po około 100tys powinno się sprawdzić ich szczelność, bo wyciek osłabia mocno siłę hamowania, u mnie w warsztacie montujemy cały zestaw "ferodo" tzn tłoczki, okładziny, regolator i sprężyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.