maniek Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Od jakiegoś czasu słyszę taki świst dochodzący z silnika. Tylko podczas jazdy i przy dodanym gazie. Tak jakby pompa paliwa, ale nie jestem pewnien. Nie ma znaczenia ani temperatura (rozgrzany czy zimny silnik) ani obroty. Co to może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 to nie pompa paliwa, ...tylko pompa wody...poświstuje jak kończy sie jej żywot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 a mogą być jeszcze inne przyczyny niz ta pompa ?? Chciałbym wykluczyć pozostałe ew. możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 np. paski klinowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 turbosprężarka :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 pasek by chyba raczej popiskiwał, a ty słuchać taki gwizd jakby powietrze gdzieś przelatywało. [ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 17:48 ] turbosprężarka :one: nie posiadam, może w tym miejscu dodam, że to silnik 1.4 75 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 np. paski klinowe Polać wodą te paski, oczywiście jak jest ten tajemniczy pisk. Najprostszy sposób na stwierdzenie, czy to one są winne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msz Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Ja mam N16 2002 1,8 benzyna i też od jakiegoś czasu slysze "gwizd" przy przyspieszaniu, jest a później zanika i znow jest, ale tylko w zakrasie 1500 - 3500 rpm na biegu jałowym nie słychać nic Dodam, że temp. silnika jest ok, płynu nie ubywa, grzanie działa aż miło ale pompa wody po 60 tys.?? :?: :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 ale pompa wody po 60 tys.?? :?: :?: :?: :?: mój ma 40 tys i kwalifikuje się do dużego remontu, wiec jak padnie mu pompa wody się nie zdziwię - ten silnik to badziewie jakich mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 od jakiegoś czasu slysze "gwizd" przy przyspieszaniu Tylko w czasie jazdy? Jak auto stoi, a gazujesz, to nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kania Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 a ja obstawiam, że to jest łożysko sprężarki klimatyzacji. Nawet przy wyłączonej klimie tak właśnie charakterystycznie pogwizduje. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 a ja obstawiam, że to jest łożysko sprężarki klimatyzacji Rolka napinacza paska, właśnie od AC, też lubi przedwcześnie paść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msz Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 "pogwizdywanie" słysze tylko podczas jazdy. Najczesciej przy rozpedzaniu i zimnym (lekko ciepłym silniku). Później juz nie. Na jałowym równiez nic nie słychać, przy gazowaniu też nic... a dzisiaj doznalem szoku! podnosze sobe pokrywe silnika i co widze :028: na głowicy okruszki bułeczki!! Więc powiem "bulkowym skrytożercom mowimy zdecydowane NIE!! - swoja droga dobrze, że ta cholera zarła bułke a nie kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 a ja obstawiam, że to jest łożysko sprężarki klimatyzacji Rolka napinacza paska, właśnie od AC, też lubi przedwcześnie paść. Heh, też odpada bo nie mam klimy, trochę się denerwuje co to może być :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Przecież pompę paliwa masz w zbiorniku. Jeśli tylko i na pewno w czasie jazdy to osprzęt należałoby wykluczyć, chociaż nie jest to regułą. Jeśli to jest z okolicy silnika, to może któreś łożysko w skrzyni się odzywa, a w tym przypadku dźwięki mogą być zróżnicowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msz Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Szczerze mowiąc to nie wiem jeszcze co gdzie mam. To moj pierwszy nissan. I tak czeka mnie przeglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Sprawdziłem jest tylko podczas jazdy, na biegu. I głośność wzrasta z obrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Sprawdziłem jest tylko podczas jazdy, na biegu. I głośność wzrasta z obrotami. Możliwości zdalnej pomocy chyba się skończyły. Jakiś fachman musiałby się przejechać. A dysponujesz jakimś sprzętem cyfrowym do nagrywania audio? Chętnie bym posłuchał. Jeszcze jedno - czy jak auto stoi, silnik chodzi na biegu jałowym, naciskając i puszczając sprzęgło - jest jakaś reakcja dźwiękowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 sprawdzę, ale raczej nie, pewnie bym zwrócił uwagę. No nic, bedę sprawdzał dalej, niemniej jednak dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość byku64 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 maniek, Witam, Widzę, że miałeś taki problem jak ja mam. Co było tego powodem?? Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 aa odnośnie tego piszesz, nie skojarzyłem na priv. Powiem Ci , że to ustalo samoczynnie, a przynajmniej ja juz tego tak nie słyszę, ale przysłucham się jutro dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi